2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Magyarország élőben

Orbán Balázs: Az ellenzéknek nincs más célja, csak a kormány akadályozása a vírus elleni védekezésben

Egyetlen baloldali frakció sem támogatta a parlamentben, hogy rendkívüli sürgősséggel már holnap meghosszabbítsák a veszélyhelyzetet és elfogadják a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt. A Magyarország élőben extra című műsorunkban Orbán Balázs parlamenti államtitkárral beszélgetett Velkovics Vilmos.

  • Orbán Balázs: Az ellenzéknek nincs más célja, csak a kormány akadályozása a vírus elleni védekezésben

„Csak az időtartamon ment itt a vita ezen a bizonyos három hónapos időtűzésen vagy valami más van a háttérben?”

-        kérdezte a műsorvezető.

„Azt nem tőlem kell megkérdezni, hogy mi van a háttérben az ellenzéki pártok viselkedésével kapcsolatban. Mindenen ment a vita. Jól láthatóan az ellenzéki pártoknak más célja nem volt, csak hogy a kormányt akadályozzák a koronavírus elleni védekezésben. Most éppen egy olyan helyzet volt, hogy a házszabálytól való eltéréshez szükség lett volna a négyötödös többség miatt az ellenzék támogatására. Most ez volt az az alkalom, amikor gáncsoskodni és akadályozni tudták a védekezést, kihasználták.”

-        válaszolta Orbán Balázs.

 

Dénes Ferenc: Több milliárd eurós veszteséget okoz a koronavírus a sportban

Dénes Ferenc sportközgazdász arról beszélt a Magyarország élőben extrában, hogy véleménye szerint elhalasztják az idei tokiói olimpiát. Az olimpiai bizottság bár négy hetet kért a döntésre, de idehaza is jól látható, hogy ez a válság hónapokig el fog húzódni. Így egyre kevesebb az esély arra, hogy a legrangosabb sporteseményt idén megvalósítsák - húzta alá.

A sportközgazdász megjegyezte, hogy Japán mintegy 12-15 milliárd dollárt fordított eddig a szervezésre, és ebből egy jó darabig semmit sem fognak visszakapni De igaz ez a többi nagy sportversenyre is, már most látható, hogy több milliárd eurós veszteséget okoz a koronavírus a sport világában.

Dénes Ferenc végül beszélt arról is, hogy a jövőben ki kell dolgozni egy B tervet válságok esetére ezeken a világversenyeken.

Regős Gábor: Nem tudjuk, mikor tér vissza az élet a normális kerékvágásba

„Ön szerint a gazdaság világában tudják már pontosan, hogy milyen hatásokat fog okozni?”

– kérdezte Velkovics Vilmos.

„Fogalmunk sincs. A bizonytalanság talán hasonlítható ahhoz, mint ami az Olimpia Bizottság él át, hogy nem arról van szó, hogy most tudjuk, hogy két hétig lesz valamit utána egy hónapig valami más és utána visszatér minden a normális kerékvágásba, hanem most azt látjuk, hogy nem tudjuk, hogy mi lesz két hét múlva, nem tudjuk, hogy mi lesz egy hónap múlva és nem tudjuk, hogy mikor tér vissza akár a gazdaság, akár az élet a normális kerékvágásba, ezért is nehéz mindent tervezni.”

-        válaszolta Regős Gábor makrogazdasági üzletágvezető, a Századvég gazdaságkutatója.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!