2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Mesés külföldi ingatlanokban állnak a kispesti közpénzek

2019. október 9., szerda 17:52

Gajdának ez az utolsó ciklusa mert már neki megvan, amit akart-erről beszél Kispest szocialista képviselője a kiszivárgott felvételen. Ebből az is kiderül, hogy a polgármester bevásárolt ingatlanokból a 22. kerületben. A korrupciós botrány másik két érintettjének pedig Miamiban és Spanyolországban van házuk.

Kék tenger, homok, sziklák, medencés házak és festői környezet - ez Playa Flamenca. Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő vezetőjének itt - a Földközi-tenger partján található spanyol üdülőhelyen van egy ingatlana. A Magyar Nemzet információ szerint tavaly nyáron vette, az adásvételi szerződés alapján a ház 75 négyzetméteres és kert is tartozik hozzá. (fotók (magyar nemzet)

Kránitz Krisztián jövedelme körülbelül havi bruttó 600 ezer forint, vagyonnyilatkozata szerint Magyarországon van egy családi háza, két lakása és némi megtakarítása - de emellett egy 45 millió forintos tartozást is feltüntetett. Csakhogy a titkos hangfelvételen Lackner Csaba arról beszél: Kránitznak több száz millió eltitkolt vagyona is van. 

-Jó, de ő már mondta, hogy már nyugdíjba mehet, megkereste amit akart, nem?
-Tudod, milyen hamar el lehet költeni 200-250 millió forintot? Az, aki hozzászokott egy jóléthez…

Ráadásul a felvételen beszélgetők szerint Kránitz nem nyúl az önkormányzattól kapott fizetéséhez.
Lackner: Elmondta, hogy neki van egy folyószámlája, ahova csak a hogyishívják, az önkormányzati pénz érkezik, hozzá se nyúl, ennyi pénzhez.

- Ez a legnagyobb f***ság, nekem megmondták. Van egy fizetésed amit kapsz...
Lackner: Így van, miből élsz? ..Le kell venni az összes pénzt, a nullára, mert abból élsz.

De nem csak Kránitz nevéhez köthető külföldi ház. A hangfelvételből az is kiderül hogy a polgármester köréhez köthető vállalkozó Somogyi László egy Miamiban található ingatlanban érdekelt.

Somogyi Laci elkezd engem pumpolni, hogy a Kránitz őt jól áb***szta, ki kell menni a háznak a papírjait elintézni, ki kell menni Amerikába, és megkért, hogy menjek ki vele. És addig-addig b***sztatott a Laci, amíg kimentem vele három hétre Miamiba.

Az Informátor meg szerette volna kérdezni Somogyi Lászlót a Miami házról, ő azonban válaszok helyett elhajtott.

Miami melyik részén van a háza?
Majd ha megmutatod akkor meg tudom mondani, te meg ne fényképezzél.
És egyébként miért van az, hogy mindig ön nyeri a közbeszerzéseket?

A felek Gajda Péter polgármester vagyonát is megemlítik. Lackner állítása szerint ő szerzi neki az ingatlanokat.

- Mibe rakta a pénzét?
Lackner: Hát ingatlanokat vásárol, most is szereztem neki ingatlant.
- De az ingatlant azt be kell vallani. A többi pénzt hova rakta?
- Nem a saját nevére.
- Mit csinál vele?
Lackner: Nem szoktam tőle megkérdezni, hogy amit kap azt hova rakja. Ő se kérdezi meg tőlem. Kemény lesz a következő öt év, b…meg. Hajtani kell a biciklin rendesen, hogy ne kelljen utána sokat dolgozni.
- F*** ba hagyjad már ezt a hülyeséget, hogy utolsó, utolsó, miért lenne utolsó? Miért?Lackner: Nekem nem lesz utolsó az biztos.
- Miért lenne utolsó, és a Gajdának miért lenne utolsó?
Lackner: Azért, mert nyugodt életet akar magának, azért mert szerintem megvan.

A korábban bemutatott hangfelvételeken Lackner Csaba meséli el, hogyan osztottak vissza milliókat Kispesten a beruházások után. Az egyik üzletből a politikus állítása szerint - Kránitz Krisztián 12 milliót, Gajda Péter pedig 3 millió forintot kapott.

HírTV