2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Magyarország a liberális véleménydiktatúra céltáblája

Miközben az Európai Unió minimális megértést és toleranciát sem tanúsít egyes tagállamokkal szemben, európai értékekből oktatja ki Magyarországot – véli Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője a Hír TV Péntek 9 című műsorában arról beszélt, lejárató hadjárat zajlik azokkal az országokkal szemben, amelyek az uniós „mainstream-től” eltérően gondolkodnak. A politikus szerint a Berlusconi-féle Olaszország és a Sákörzy-féle Franciaország után a liberális vélemény diktatúra céltáblája most Magyarország.

  • Magyarország a liberális véleménydiktatúra céltáblája

2010 környékén kezdett megjelenni egy olyan kritikai hang Nyugat-Európa részéről, hogy a 2004-ben az Európai Unióhoz csatlakozó közép-európai országok nem voltak kellően felkészültek a tagságra.

„Így úgy, meg amúgy nem, ennek a legújabb kiadása, hogy a jogállamiság, az európai értékek tiszteletben tartásának szempontjából nem vagyunk annyira érettek, nem vagyunk annyira jó tanulók, fejlettek, mint ők” – kezdte a Hír TV-ben a Fidesz EP-képviselője.

Hangsúlyozta, a helyzet pont fordítva van, a nyugat-európai politikai, újságíró-értelmiségi elit a nyugat-európai társadalmak közélet iránt érdeklődő polgárai nem voltak felkészülve arra, hogy az Európai Unió nagy bővítése, Európa újraegyesítése: a lengyelek, a csehek, a szlovákok, a magyarok, a balti országok, később Románia, Bulgária, vagy Horvátország tagsága azt jelenti, hogy „ezen országok polgárai által hozott értékek, érzékenységek, gondolatok, megközelítések azok ugyan úgy egyenjogú és egyenrangú európai gondolatok.” A fideszes politikus leszögezte: ez egy a Kelet-és Közép-Európa polgáraira nézve bántó, őket lenéző gondolkodásmód.

Deutsch szerint ezeknél azonban jóval fontosabb az az érték, amit az Európai Unió nem gyakorol a fent említett tagállamokkal szemben, ez pedig a megértés.

„Nincs bennük megértés azzal kapcsolatban, hogy nem lehet elmennie az Európai Bizottság elnökének Marx szülővárosába, és ott két méter magas, a Kínai Népköztársaság pénzéből felállított szobrot felavatni, és arról beszélnie, hogy az ő megítélése szerint a Marx-i gondolatok, és később ezen gondolatokra hivatkozó kommunista diktatúra között nem lehet kapcsolatot létrehozni, mert a Marx-i gondolatokban sok igazság van, és fúj-fúj ehhez képest mennyire rossz volt a kommunizmus, mert ez nekünk, több tízmillió közép-európai embernek sértés” – fejtette ki.

Mint folytatta: minimális megértés, és tolerancia nincs bennük, és ehhez képest minket oktatnak európai értékekből – „ilyenkor az ember nyugodt és próbál érvelni.” Úgy véli, létezik és természetes az unión belüli akár észak-déli, vagy politikai-ideológiai megosztottság, de ugyan akkor sokfajta elfogadhatatlan meg nem értés, intolerancia, lenézés, nagyképűség. „önmagam felülértékelése” egyesült a sokat emlegetett dokumentumban, a Sargentini-jelentésben. Deutsch Tamás felhívta figyelmet, hogy „folyosói beszélgetéseken túl hivatalos parlamenti bizottsági üléseken Romániáról És Bulgáriáról német, francia és brit képviselő úgy beszél, hogy ha egy magyar politikus a 90-es években így beszélt volna, ukrán, román, vagy bolgár politikusokról, akkor a magyar irredentimzus újraéledéseként értekezett volna a nyugat-európai sajtó.”

Ezeket a különbségeket, a megosztottságot csak úgy lehet feloldani, ha nem eltagadjuk őket.

A politikus úgy látja, hogy jelen helyzetben azokat az országokat, amelyek eltérő véleményen vannak, mert adott esetben kereszténydemokraták és nem liberálisok, vagy szociáldemokraták, mert dél-európaiak és nem északiak lejáratják azok, „akik előre, egyedül eldöntik, hogy mi a helyes álláspont.”

Átpozicionált vita folyik arról, hogy iszlamofób-e a magyar közösség, mi magyarok, magyar polgárok, a polgárok bizalmából kormányzati feladatot ellátók, vagy sem: ez egy ordas csúsztatás, vaskos hazugság.

Deutsch felhívta rá a figyelmet a Hír TV-ben, hogy saját bőrükön tapasztalják meg az emberek, hogy a liberális vélemény diktatúra céltáblája most Magyarország. „De ne sajnáltassuk magunkat, céltáblája már régóta Lengyelország, céltáblája volt a Berlusconi-féle Olaszország, céltáblája volt Franciaország, emlékezzünk csak vissza, hogy micsoda hisztéria volt azon, hogy létező francia jogszabályokat betartva utasította a francia elnökként a kormány a tagját arra, hogy egyébként a polgárok hétköznapjait fenekestül felfordító vándorcigány közösségekkel kapcsolatban a mindennapi rend fenntartásával kapcsolatos intézkedéseket hozza meg a rendőrség.

A teljes beszélgetés a Péntek 9-ben:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!