2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Létrejött az amerikai kapcsolat Magyar Péterrel

Magyar Péter újabb beismerése szerint közvetve megkereste őt David Pressman. És bár személyesen nem találkozott az amerikai nagykövettel, de nagyon sokan keresték közvetítőkön keresztül – mondta a Spinozában Varga Judit volt férje.

  • Létrejött az amerikai kapcsolat Magyar Péterrel

Újabb önleleplező kijelentést tett Magyar Péter, amikor a Spinoza Színházban Rangos Katalin kérdésére elismerte, hogy közvetve megkereste őt David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete. Varga Judit, volt igazságügyi miniszter exférje – aki korábban éveken át jól fizető pozíciókat töltött be állami cégeknél – a napokban a budapesti liberális értelmiség emblematikus színhelyén adott interjút a Kádár-rendszerben már ismert televíziós, illetve rádiós műsorvezető-szerkesztőnek. Magyar Péter ironizálva beszélt arról, hogy elsőként Gulyás Márton Partizán című műsorában adott interjút, mondván, hogy „sikerült kiválasztanom a CIA budapesti főhadiszállását, mint utólag megtudtam”.

Ezután kitértek arra, hogy kik keresték meg eddig Magyart, mire Rangos konkrétan feltette a kérdést, hogy találkozott-e David Pressmannal. Varga Judit volt férje néhány másodperc gondolkodási idő után azt válaszolta: 

David Pressmannal személyesen nem, majd rögtön hozzáfűzte, hogy nagyon sokan keresték közvetítőkön keresztül. Magyar szavaiból tehát egyértelműen az következik, hogy közvetve megkereste őt az amerikai nagykövet.

Érdekes, hogy nem sokkal ezután arról beszélt, „a látszatát is el kell kerülni annak, hogy úgy tűnjön, valaki külföldi segítséggel akarja leváltani a kormányt”. Utána viszont azt mondta, hogy a XVII. század óta „nem volt olyan rezsimváltás Magyarországon, amelyet nem külföldi segítséggel követtek el”.

Forrás: Mandiner

Fotó: képernyőfotó

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!