2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Lázár János: Ez nem egy vasárnap esti Facebook-live, hanem valós háború

A Fidesz-KDNP-s politikus szerint olyan vezetést kell választani április 3-án, amely garantálni tudja a békét, a magyar emberek biztonságát. A baloldal szerinte belpolitikai tőkét akar kovácsolni az ukránok háborús szenvedéseiből, miniszterelnök-jelöltjük a külföldi, amerikai álláspontot hangoztatja a magyar érdekekkel szemben, amivel alkalmatlanságát és méltatlanságát bizonyítja. Lázár János a Rádió 7 Közös Nevezőjében szenzációsnak nevezte azt az összefogást, amivel a magyar társadalom a menekülőket, a kárpátaljai nemzettársakat segíti.

  • Lázár János: Ez nem egy vasárnap esti Facebook-live, hanem valós háború

Egy hete tart az orosz–ukrán háború, sajnos megvan az esélye az eszkalációnak és a fegyveres konfliktus elhúzódásának, senki sem tud választ adni arra, mi lesz a folytatás. Egy azonban biztos: a magyar társadalom és Magyarország érdeke, hogy mihamarabb béke, tartós béke és újra együttműködés legyen a térségben – erről beszélt Lázár János országgyűlési képviselő, a Rádió 7 Közös Nevező című műsorának csütörtöki vendégeként.

A honatya elmondta, hazánk akcióegységben van EU- és NATO-szövetségeivel, támogatja az orosz agresszió elleni fellépést, a szankciókat. Lázár szerint ebben a súlyos helyzetben Magyarországnak menedékországnak és közvetítőországnak kell lennie. Menedéket kell nyújtanunk mindazoknak, akik a háború elől oltalmat, védelmet keresnek, és kiemelten kell támogatnunk a kárpátaljai magyar közösséget. Emellett pedig lehetőség szerint közvetíteni kell a harcban álló felek között – ezt célozta a budapesti béketárgyalási helyszín felajánlása. A képviselő úgy fogalmazott, kevés olyan politikus van, mint Orbán Viktor, aki nemcsak biztos, erős kézzel tudja irányítani az ország ügyeit, és képviseli a magyarok érdekeit az EU és a NATO tagjaként, de emellett a keletiekkel is képes szót érteni.

A Fidesz közössége kiáll Ukrajna függetlensége és területi integritása mellett, elítéli a háborút, és azon dolgozik, hogy politikai, gazdasági és jogi szankciókkal megállítsa azt – szögezte le Lázár János. Megjegyezte viszont, hogy a baloldal és annak vezetője nemcsak a magyar érdekekkel, de a békepárti európai szövetséggel is szembemegy, amikor megkérdőjelezi a kormányzat politikáját. „Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az ukrán emberek szenvedéséből, halálából csinál politikát. Ebben a helyzetben nem szabad trollkodni, belpolitikai provokációt végrehajtani, ez nem egy Facebook-live vasárnap este, hanem egy valós háború. Aki visszaél az emberek szenvedéseivel, az alkalmatlan és felelőtlen politikus” – húzta alá.

Nyugodt és felelősségteljes döntésekre van szükség, hogy ne sodródjunk bele e háborúba

Lázár János hangsúlyozta: a baloldal és miniszterelnök-jelöltjének súlyos alkalmatlanságát jelzi, hogy egyrészt arról beszélnek, magyar katonákat küldenének a háborúba, másrészt elzárnák az orosz gázt. A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje szerint mindkét elképzelésük komoly kockázatot rejt magában a magyarságra nézve.

„Számunkra az ország és a magyar emberek biztonsága, megvédése a legfontosabb. Nyugodt és felelősségteljes döntésekre van szükség, hogy ne sodródjunk bele ebbe a konfliktusba. Béke Ukrajnában, biztonság Magyarországon – ez a cél! A Fidesz ezért dolgozik, felelősen gondolkodik és felelősen cselekszik az országért. Mindenkit szeretnék emlékeztetni: míg a 2010 előtt kormányzó baloldal elárulta és kiszolgáltatta hazánkat, addig mi Orbán Viktor vezetésével 2010 óta megvédtük az embereket. Megóvtuk hazánkat az IMF megszállásától, stoptáblát mutattunk a nagy nyugati bankoknak és honi pénzintézeteknek, amelyek tönkre akarták tenni a magyar lakosságot, a rezsicsökkentéssel megállítottuk a nagy multi rezsicégeket, energiaszolgáltatókat, a kerítéssel pedig az illegális bevándorlókat. Kamatstopot vezettünk be, rögzítettük a benzinárakat és az alapvető élelmiszerek árát, felléptünk az infláció elszabadulása ellen. Mindig képesek voltunk és leszünk megvédeni a magyar embereket”

– részletezte.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Promenad24

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!