2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Belföld

Kovács Zoltán: Magyarország önálló lépéseire mindig politikai lincselés a válasz

Az elmúlt tíz év során mindig a politikai lincselés volt a válasz Magyarország önállóan meghozott intézkedéseire - ezt nyilatkozta Magyarország nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a BBC műsorában. Ezúttal a brit közszolgálati televízió műsorvezetője kritizálta a magyar kormány járványkezelési rendelkezéseit. Kovács Zoltán hangsúlyozta, Věra Jourová, az Európai Bizottság illetékes tagja szerint a vitatott magyar jogszabály nem ellentétes az uniós joggal.

  • Kovács Zoltán: Magyarország önálló lépéseire mindig politikai lincselés a válasz

A Magyarországon bevezetett rendeleti kormányzás volt ismét a téma brit közszolgálati televízió Hard Talk című műsorában.

Az interjúban nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár világossá tette: azért támadják és rágalmazzák hazánkat, mert a maga útját követi.

Kovács Zoltán elmondta: minden európai ország a számára legjobb és leghatékonyabb megoldásokat választotta a járvány okozta válság kezelésére. Hozzátette: Magyarország is ezt próbálja tenni.

Kovács szerint a felhatalmazási törvényre azért volt szükség, mert egy ismeretlen ellenséggel áll szemben az ország és a jogszabály lehetővé teszi gyors és határozott intézkedések meghozatalát. Ráadásul az Országgyűlés bármikor visszavonhatja a különleges felhatalmazást - tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta: Magyarországon kívül van még 4 olyan európai ország is, ahol nem előre megszabott határidőhöz kötött a felhatalmazás hatálya - őket mégsem támadják.

Az államtitkár emlékeztetett: a magyar kormány az elmúlt tíz évben folyamatosan bírálatok kereszttüzében állt, többek között a nyugat-európai sajtó, illetve az Európai Parlament baloldali és liberális frakciói részéről.

Majd a műsorvezető azzal érvelt, hogy a helsinki bizottság emberi jogi szervezet azt állítja, hogy a járvány kapcsán hozott intézkedések a magyar kabinet idegengyűlölő hisztériájának csak egy további kiterjesztése.

Kovács Zoltán az interjúban hangsúlyozta: Věra Jourová, az Európai Bizottság illetékes tagja egyértelművé tette, hogy a magyar jogszabály nem ellentétes az uniós joggal.

A BBC már április elején is a különleges jogrendről faggatta a magyar politikust. A riporter sorra tette fel a csúsztatásoktól sem mentes kérdéseit, azonban amikor az államtitkár válaszolt volna, a műsorvezető folyamatosan közbevágott és nem engedte Kovácsot szóhoz jutni majd gyorsan elbúcsúzott tőle.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!