2020. február 25.,
kedd, Mátyás napja

Kispesti korrupciós botrány: egymásnak mondanak ellent az ellenzéki politikusok

Hír TV

2019. november 18., hétfő 18:56

Ellentmondásokba keveredtek az ellenzéki politikusok a kispesti korrupciós botrány kapcsán. Az MSZP-s Ujhelyi István kreálmánynak tartja a korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba ügyét, Karácsony Gergely pedig a Hír Tv-nek most azt mondta, a Lacknert ért vádak megalapozottnak bizonyultak.

 

Milliók visszaosztásáról és a kispesti polgármester érintettségéről is beszél Lackner Csaba a Hír TV és Magyar Nemzet birtokába jutott felvételeken. Az egyik videón az is látszik, hogy a volt szocialista politikus fehér port tart a kezében.

A szocialisták egy hónapig nem ismerték fel Lackner Csabát a felvételeken és tagadták a korrupció gyanúját is, másfél hete mégis kizárták az MSZP-ből a politikust. Az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István ennek ellenére továbbra is kreálmánynak tartja az ügyet.

A kizárás ellenére a Kispesti önkormányzat alakuló ülésén Lackner Csaba újra bizottsági pozíciót kapott, a szociális és lakásügyi bizottságnak lett az alelnöke. Az MSZP-sek szerint adminisztrációs hiba történt.

Karácsony Gergelynek is más a véleménye az ügyről, mint a kampányban volt. A főpolgármester nemrég még határozottan ragaszkodott ahhoz, hogy nem ismeri fel a szocialista politikust a videón, és az általa említett korrupciós ügyek nem bizonyítottak. A Hír TV-nek most azt mondta, a Lacknert ért vádak megalapozottnak bizonyultak.

A kispesti átláthatósági tanácsnok viszont úgy gondolja, hogy nem neki kell foglalkoznia a Lackner üggyel. A kerület szocialista polgármestere Gajda Péter szerint ebben az esetben más módot találnak majd az ügy kivizsgálására.

HÍr TV