2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

A Lakásügyi Bizottság tagjának választották Kispesten Lackner Csabát

Hír TV

2019. november 8., péntek 18:16

A szociális és lakásügyi bizottság tagja lett Kispesten Lackner Csaba annak ellenére, hogy a Hír TV birtokába jutott felvételen a politikus arról beszélt: hogyan kell kitenni a rászorulókat az önkormányzati lakásokból a kerületben. A testület összetételét az MSZP és a DK mellett a Momentum is megszavazta. A párt azonban ezt ma már azzal magyarázza, hogy nem a megbeszélt beterjesztés került a képviselők elé a csütörtöki alakuló ülésen.

Október elején mutatta be a Hír TV azokat a felvételeket, amelyeken Lackner Csaba arról beszél, hogyan lehet a legrászorultabbakat utcára tenni. A kispesti szocialista képviselő emellett azt is kifejti, hogyan lehet a városrészben politikusként minél többet keresni.

Az MSZP-ből kirúgott politikus botránya ellenére képviselő lett.

"Most ez az ember fog - ha minden igaz - dönteni lakás- és szociális ügyekben, nem tudom, hogy ez milyen üzenet a kispesti lakóknak."

- jegyezte meg Fekete Márk, képviselő.

A kispesti Fidesz abszurdnak nevezte a kialakult helyzetet.

Dódity Gabriella közösségi oldalán azt írta: Hiába a füttyszó, a tiltakozás, Lackner bekerült a szociális és lakásügyi bizottság alelnöki székébe. A politikus emlékeztetett, pont a volt szocialista képviselő mondta azt: ebben az öt évben hajtani kell rendesen, hogy utána ne kelljen sokat dolgozni.

Hétfőn lett Karácsony Gergely helyettese a Momentum korábbi főpolgármester jelöltje. Kerpel-Fronius Gábor szerint területe az átláthatóság, az egyik legfontosabb szempont a főváros irányításában.

"Rendkívüli fontosságú az, hogy az önkormányzatok a jövőben sokkal átláthatóbban működjenek, ezért az egyik sarokköve a főpolgármesteri tevékenységemnek az átláthatósági szempontok érvényesítése lesz."

- mondta Kerpel-Fronius Gábor.

De ezt a bejegyzést is a Momentum tette közzé pár nappal ezelőtt. Borkai Zsolt lemondásának hírét közösségi oldalukon úgy kommentálták: felkészül Lackner Csaba. A kiírást azonban nem sokkal később törölték.

Majd a Momentum, a kerületi átláthatósági tanácsnokukkal az élen az MSZP-vel és a DK-val karöltve megszavazták Lackner pozícióját.

"Nagyon-nagyon támogatjuk az önkormányzat átláthatósági törekvéseit, még akkor is, ha most ilyen megkésettnek tűnik ez a dolog, és annak ellenére is támogatjuk, és nem akarok gúnyolodni, hogy pont az előző napirendi pontnál bukott el ez a törekvés, amikor Lackner Csabát beválasztották egy bizottságba."

- tette hozzá Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP XIX. kerületi önkormányzati képviselője.

A Momentum azonban egy nappal később Gajda Péter polgármesterrel együtt már magyarázkodik a voksolás miatt. A Momentumosok azt állítják: az eredetileg megbeszéltek helyett az alakuló ülésen egy másik listát kaptak kézhez a bizottsági helyekről. Gajda az válaszolta nekik, hogy véletlenül kaptak rossz névsort és újra fognak szavazni. A kis párt azt ígérte: ezen Lacknernek nem fognak pozíciót adni.

 

Füttyszó és bekiabálások közepette vette át mandátumát Lackner Csaba

 

Hír TV