2022. 01. 27. Csütörtök Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Karikó Katalin megszólalt a vakcinák helyettesíthetőségéről

A szakember tiszta vizet önt a pohárba, ez az igazság az oltások keverésével kapcsolatban.

Karikó Katalin vakcina-keverés lehetőségéről, a vakcinák helyettesíthetőségéről mondott véleményt. Lehetséges-e mixelni az oltásokat? – merült fel a kérdés, miután sokaknak megrendült a bizalma az AstraZeneca oltásban.

Fél Európa úgy döntött az elmúlt napokban, hogy szünetelteti az oltást az AstraZeneca adagjával, mivel néhány embernél súlyos vérrögképződés jelentkezett. A gyártó és több szakember is azt állítja, hogy nincs összefüggés az esetek között.

Mint ahogy a Ripost megírta, a tévhiteket maga Müller Cecília is cáfolta.

„Mi az EMA, a WHO és az Európai Járványügyi Központ iránymutatásait követjük. Közülük az első iránymutatása ebben a fő, ők adják ki az engedélyt. Több alkalommal kimondták, hogy nem találtak a trombózishajlam és az oltás között összefüggést„

- magyarázta a tisztifőorvos, aki hangsúlyozta, hogy itthon folytatják az alkalmazását, mivel többször kimondták már, hogy nem veszélyes az AstraZeneca-vakcina.

Franciaországban például felmerült, hogy azok az 55 év alattiak, akik megkapták az első AstraZeneca oltást, a második oltásra már mRNS alapú vakcinát kapjanak – értesült a Reuters.

A hírügynökség szerint az 55 év alatti, AstraZenecával egyszer már beoltott állampolgárokat másodjára már mRNA-vakcinákkal, azaz Franciaország esetében az eddig engedélyezett Pfizer/BionTech vagy Moderna által gyártott vakcinákkal fogják beoltani.

Az oltások keverése okozhat-e problémát vagy gond nélkül lehet mixelni őket?

A kérdésre a választ maga koronavírus elleni Pfizer–BioNTech és Moderna vakcina alapjául szolgáló felfedezést jegyző biokémikus adta meg. Karikó vakcina keverés ügyben a Facebookon szólalt meg.

A közösségi oldalon tették fel neki a kérdést, ő kommentbe válaszolt.

„Kedves Katalin! Azt szeretném kérdezni, hogy az AstraZeneca 2. oltása helyett beadható-e a Pfizer vakcina? Van-e ezzel kapcsolatos tapasztalat?”

„ Az mRNS vakcinák mindig helyettesítenek más vakcinát, de engedély még nincsen rá„

Ripost

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Benyelte

Működésképtelen italautomata miatt hívott rendőrt egy férfi Szigethalmon, ebben nem tudtak segíteni, de készséggel elutaztatták Baracskára.

Őrizetben a dílerek

A rendőrök elfogták azt a két- tállyai és miskolci - férfit, akik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kábítószert árultak.

Szolgálatba tartott, fatolvajokat fogott

Benke János r. főtörzszászlós, a Szekszárdi Rendőrkapitányság egyenruhása három férfira lett figyelmes szerdán délelőtt, akik egy Opelbe pakolták a kivágott fát

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Omikron: Sokan nem fordulnak orvoshoz

Az omikron nagyon gyorsan fertőz, de vélhetően a lefutása is gyors lesz a csúcs után. Soha nem azonosítottak annyi új fertőzöttet Magyarországon, mint kedden, több mint 20 ezret egy nap alatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!