2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Hornung Ágnes: Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

  • Hornung Ágnes: Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Hornung Ágnes kifejtette, a befogadott kérelmek összege 83 milliárd forint, a családok átlagosan 26 millió forint hitelt igényelnek. Hozzátette, az igénylők kétharmada gyermektelen, ők a támogatásnak is köszönhetően vállalnak gyermeket.

Az államtitkár elmondta, a csok pluszt az igénylő családok háromnegyede első közös otthonának megszerzésére költi.

"A csok plusz igénylések felfutása dinamikusabb, mint az eredeti csok bevezetésekor volt tapasztalható" - mondta. Úgy fogalmazott, a legfrissebb, márciusi adatok is azt igazolják, hogy felülmúlja a várakozásokat a támogatás iránt mutatott érdeklődés.

Az interjúban arról is beszélt, hogy a csok plusz a kormányzat minden kívánt gyermek megszületését támogató családpolitikai alapelvét segíti. Továbbá komoly gazdaságélénkítő hatása van, a lakáshitel-igénylések harmada köthető hozzá. Kifejtette, a mostani államilag támogatott hitelek kiszámíthatók, biztonságosak és olcsók.

"Már rég véget vetettünk a baloldal devizahitel-korszakának, amikor elvettek minden otthonteremtési támogatást a családoktól, és a kockázatos devizahitelekkel csaknem egymillió családot tettek tönkre" - mondta Hornung Ágnes.

A csok plusz egyik feltételeként szabott házasságkötésekről azt nyilatkozta, hogy míg 2010-ben harminchatezren, addig tavaly már ötvenezren mondták ki a boldogító igent. Hozzátette, 2010 és 2023 között a válások száma harminc százalékkal csökkent.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!