2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde

Következik:

Híradó 12:30

Belföld

Hoppá! Baranyi Krisztina is nekiment a DK-nak az akciós színházjegyek miatt

Az elmúlt napok egyik legnagyobb botrányát kavarta az ügy, hogy a fővárosi üzemeltetésű Katona József Színházban kedvezményesen vehet jegyet az, aki a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíciónak a tagja.

  • Hoppá! Baranyi Krisztina is nekiment a DK-nak az akciós színházjegyek miatt

Korábban beszámoltunk mi is a nagy vihart kavart ügyről, az esetről a Thália igazgatója is elmondta a véleményét, majd Vidnyánszky Attila is megszólalt. Abban egyetértettek, hogy ez egy megdöbbentő eset, ilyen korábban soha nem fordulhatott elő a színházak életében.

Az ügy súlyosságát mutatja, hogy Ferencváros polgármestere, az egyébként baloldali Baranyi Krisztina most nyilvánosan, a Facebook-oldalán tett közzé egy posztot, amiben felelősségre vonást követel az eset kapcsán. 

"Ez egy nagyon súlyos ügy, annál is inkább, mert a Főváros kulturális ügyeinek irányítása 2019 óta a DK kezében van"

- írja bejegyzésében a polgármester, akit többek között a DK is támogatott a legutóbbi önkormányzati választáson.

A posztjából kiderül, hogy jelenleg fegyelmi eljárás van folyamatban a kedvezményes színházjegyek miatt.

"Szeretném, ha a vizsgálatról, annak eredményéről részletes tájékoztatást kaphatna majd a közvélemény. És egyelőre csak remélni tudom, hogy nem a takarítónő viszi majd el a balhét."

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!