2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Bélyeget adott ki a Magyar Posta, az Európai Unió tanácsának magyar elnökség tiszteletére + videó

A magyar soros elnökség tiszteletére bélyeget adott ki a Magyar Posta. Az Európai Unió elnökségi feladatait 2024. július 1-jétől december 31-ig Magyarország látja el, ennek a nemzetközi jelentőséggel bíró esemény tiszteletére bocsátotta ki a Magyar Posta az alkalmi bélyeget.

  • Bélyeget adott ki a Magyar Posta, az Európai Unió tanácsának magyar elnökség tiszteletére + videó

A Rubik-kocka, a magyar színek és az Európai Unió logója is feltűnik a Magyar Posta által kiadott új, alkalmi bélyegén. A kilenc bélyegből álló kisív egyszerre szimbolizálja a magyarok kreativitását és az Unió országainak összetartozását. Az ünnepi bélyegek megőrzik a következő generációnak a magyar soros elnökség, politikai és gazdasági jelentőségét, támogatják az Európai identitást, a békét és a nemzet államok összetartozását. - Hangzott el a bélyeg bemutatásán.

Fónagy János Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese elmondta, hogy a magyar elnökség logóját a Rubik-kocka inspirálta, ami a magyar találékonyságot és leleményességet jelenti.

 

Fónagy János, miniszterhelyettes, államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium: "A bélyeg központi témáját adó Rubik-kocka, a magyar gógyi, a találékonyság, a leleményesség és a kreatív probléma megoldás szimbóluma, amely mélyen gyökerezik a magyar kulturális identitásban."

Fónagy János emlékeztetett: Legutóbb 2011-ben, az első magyar soros elnökség alkalmából adott ki a Magyar Posta hasonló bélyeget.

Bóka János, európai uniós ügyekért felelős miniszter elmondta, hogy a 2011-es magyar soros elnökséghez hasonlóan, a mostani elnökség sem lesz könnyebb és egyszerűbb, a konfliktusokat meg kell oldani, éppen úgy mint egy Rubik-kockát.

Bóka János, európai uniós ügyekért felelős miniszter: "A magyar kormánynak meggyőződése, hogy az Európai unióban változásra van szükség. Az európai parlamenti választások ezt a változás irányt mutatja, és az európai unió tanácsa, soros magyar elnökségének politikai felelősége, hogy ezt a változás iránti igényt képviselje, a változásért szóló hangokat megjelenítse, az Európai unió intézményeinek a munkájában."

A Magyar Posta elnök-vezérigazgatója,elmondta, hogy több mint 20 éve őrzik az olyan bélyegeket, amik közösek az Európai eszmékkel és ez az új magyar soros elnökségi bélyeg folytatja ezt a hagyományt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!