2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Külön kedvezmény jár a DK-tagoknak a főváros által fenntartott Katona József Színházban

A fővárosi fenntartású, közpénzből működő Katona József Színházban a DK-tagokat jelentős kedvezménnyel várják. A színház és a párt már nem először kerül egymással kapcsolatba.

  • Külön kedvezmény jár a DK-tagoknak a főváros által fenntartott Katona József Színházban

Jelentős kedvezménnyel kapnak jegyet a Demokratikus Koalíció tagjai a fővárosi fenntartású Katona József Színházban a novemberi előadások jegyáraiból – derül ki a Magyar Nemzet birtokába került belső levélből. 

„Köszönjük, hogy a DK közösségének tagja vagy, amit egy különleges lehetőséggel szeretnénk meghálálni! November végéig kedvezményesen – akár 30 százalékkal olcsóbban – vásárolhatsz jegyet Budapest egyik legjobb színházába, a Katona József Színházba!”

– olvasható a Gyurcsány-párt tagjainak szánt kommünikében. A teátrum honlapján található egy olyan rubrika, ahol az „intézmény” – ebben az esetben a DK – megnevezésével érvényesíthető az árengedmény.

Számos kérdést felvet, hogy egy közpénzből működő közintézményben miként képzelhető el párttagsági alapon bármiféle kedvezmény. E-mailben kereste a Magyar Nemzet a Katona József Színház sajtóosztályát az üggyel kapcsolatban, ám eddig nem érkezett válasz. Így jelenleg azt sem tudni, hogy a színház vezetése ajánlotta-e fel a DK-tagoknak a kedvezményeket, valamint hogy azok költségét ki állja. 

Mindenesetre érdemes felidézni, hogy az elmúlt években a Katona József Színház politikailag motivált megmozdulásokban is szorosan együttműködött a Gyurcsány-párttal.

Így például Gyurcsány Ferenc hírlevelében népszerűsítették a színház által szervezett 2019. decemberi kormányellenes tüntetést, amelyen az intézménnyel kapcsolatba hozható művészek is szónokoltak, például Pintér Béla rendező és Mácsai Pál színész.

A demonstrációt beharangozó kampányvideóban szintén szerepelt a baloldali megmozdulásokon rendszeresen felbukkanó, gyakorlatilag kormányellenes aktivistává avanzsált Nagy Ervin színész is - írja a lap.

Ugyancsak 2019 végén Gy. Németh Erzsébet korábbi DK-s főpolgármester-helyettes egy Gyurcsány Ferenccel közösen tartott sajtótájékoztatón egy újabb ciklust előlegezett meg a színház vezetőjének: „a Katona József Színház igazgatója marad, és pont”. 

Azóta is Máté Gábor áll a színház élén, és kérdés, hogy a Gyurcsányékkal fenntartott kapcsolatának van-e bármi köze a DK-tagoknak biztosított, új keletű kedvezményhez.

Az is figyelemre méltó, hogy Karácsony Gergely idén nyáron közel 300 millió forint prémium kifizetését hagyta jóvá a fővárosi cégek vezetőinek, s Máténak is szép summát – 6,3 millió forintot – irányzott elő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint véget kell vetni a Soros-finanszírozásnak a magyar baloldalon?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!