2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

A Thália igazgatója még nem hallott olyanról, hogy párttagok kapjanak kedvezményt előadásokra

Kálomista Gábor az Origo megkeresésére reagált a Katona József Színházzal kapcsolatban kirobbant botrányra, míg az érintett teátrum a Magyar Nemzetnek magyarázkodott.

  • A Thália igazgatója még nem hallott olyanról, hogy párttagok kapjanak kedvezményt előadásokra

Korábban beszámoltunk mi is róla, hogy a fővárosi üzemeltetésű, ebből kifolyólag közpénzből működtetett Katona József Színház kedvezményes jegyeket biztosít azoknak, akik tagjai a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíciónak.

"A színházak világában ilyesmiről még nem nagyon hallottam. Azt tiszteletben kell tartani, hogy kinek milyen meggyőződése van, ez természetes. De az, hogy egy színház ilyen szinten belemásszon a politikába, nekem új"

- reagált az Origo megkeresésére a Thália Színház igazgatója, akit meglepett a történet. 

Kálomista szerint teljesen helyénvaló, ha valaki rendelkezik önálló politikai meggyőződéssel, magánemberként neki is megvan a véleménye közéleti témákban.

"De a színházba eszembe sem jut bevinni a politikát, és ezt elvárom az összes kollégámtól. Nálunk egyetlen dolog számít: a teljesítmény. Mi a Thália Színházban nem politizálunk, hanem színházat csinálunk"

 

- szögezte le az Origónak a színházigazgató.

Minimum aggályos, hogy annak adok kedvezményt, aki utána dönt a támogatásomról. Nem hiszem, hogy ez a többi színházzal szemben korrekt lenne - tette hozzá.

 

Elárulta: elképzelhetetlennek tartja, hogy hasonló eset előforduljon az általa vezetett színházban. "A színházamban sosem volt és sosem lesz olyan, hogy párttagsággal rendelkező emberek, csoportok kedvezményt kapjanak. Ez teljes mértékben kizárt." 

Magyarázkodik a Katona József Színház

Magyar Nemzet megkereste a színházat a Gyurcsányéknak juttatott kedvezményekről, akik válaszoltak is.

Elismerte, hogy a DK-tagoknak kedvezményt biztosítanak az előadások jegyáraiból, közlésük szerint 28 ilyen jegy lelt gazdára november 21. és november 25. között. A fővárosi fenntartású intézmény sajtóosztálya ugyanakkor a Magyar Nemzet kérdéseire küldött válaszában tagadta, hogy pártszimpátia alapján osztogatnák a kedvezményeket, ezt pedig arra hivatkozva igyekeztek alátámasztani, hogy számos más intézménynek is – köztük a keresztény egyháznak, a MOL-nak, a Magyar Tudományos Akadémiának, valamint a Mathias Corvinus Collegiumnak – rendszeresen ajánlanak fel jegyeket.

Feltűnő azonban, hogy a DK-n kívül egyetlen más politikai pártot sem említettek a hosszasan sorolt intézmények között.

A színház által a Magyar Nemzetnek küldött válaszok IDE KATTINTVA olvashatók el a maguk teljességében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Abba kell hagyni a háborús uszítást! + videó

Vezércikk - Abba kell hagyni a háborús uszítást! + videó

Amikor az Európai Unió külpolitikájának irányítója Európára kiterjedt háborúról beszél, akkor kell még bárkinek is bizonygatni, hogy Brüsszelben olyan háborúpárti politikusok uralkodnak, akiket a béke érdekében le kell váltani júniusban? A kérdésről a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!