2022. 08. 14. Vasárnap Marcell napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bayer show 03:00

Belföld

„Hímtagnak” nevezte a Ryanair vezérigazgatóját Deutsch Tamás

A légitársaság ugyanis arra kéri utasait, hogy kéretlen sablonüzenetekben bombázzák a magyar gazdaságfejlesztési minisztert. A légitársaság a háború miatt kivetett extraprofit-adót azonnal utasaira hárította, ami egyértelműen tilos volt. Deutsch Tamás szerint ez egy nyílt, és durva jogsértés. A politikus hozzátette, reméli, hogy az illetékes hatóságok azonnal, és súlyos következményekkel járó vizsgálatot indítanak.

  • „Hímtagnak” nevezte a Ryanair vezérigazgatóját Deutsch Tamás

Ismét levelet kaptak a Ryanair utasai a légitársaságtól, ezúttal arra biztatják őket, hogy írjanak tiltakozó levelet a gazdaságfejlesztési miniszternek az extraprofitadó miatt. 

A levélben egyebek mellett ismét azzal vádolják Nagy Mártont, hogy hamis állításokat tett, így például a Ryanair szerint a légitársaságok esetében a koronavírus-járvány miatt nem lehet extraprofitról beszélni csak veszteségről. A levélben azt is állítják, hogy egyetlen másik uniós ország sem vetett ki „többletnyereség” adót olyan veszteséges iparágra, mint a légitársaságok.

A gazdaságfejlesztési miniszter azonban korábban már cáfolta ezt. Nagy Márton szerint azért sem indokolt a légitársaság reakciója az extra-profit adóra, mert az számos európai országban már évek óta létezik.

Deutsch Tamás szerint ez egy nyílt, és durva jogsértés. A politikus nem rejtette véka alá a véleményét: 

Sztrájkolnak a Ryanair dolgozói

Több európai országban is sztrájkot hirdettek a Ryanair dolgozói a rossz munkakörülmények miatt.

A légitársaságnál az elmúlt években már többször tüntettek a rabszolgaszerződések miatt: a dolgozók szerződése ugyanis nem felel meg a lakóhelyük szerinti ország jog-rendszerének.

A Ryanair korábban megígérte: rendezi helyzetet, de mégsem tette meg.

A repülők személyzete Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában is beszünteti a munkát, a sztrájk számos nyaralójáratot, utasok tízezreit érinti.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: CPAC konferencia Dallasban - összefoglaló

Globál: CPAC konferencia Dallasban - összefoglaló

Augusztus 4 -e és 7-e között zajlott a CPAC ( Conservative Political Action Conference) az Egyesült Államokban, Texas államban. Tóth Gábor, a HírTV külpolitikai újságírója, részt vett a konzervatívok legrangosabb konferenciáján.
Svenk: Vissza a '80-as évekbe

Svenk: Vissza a '80-as évekbe

A műsor célja, hogy a nagyközönséggel megismertesse a magyar filmipar múltját, jelenét és jövőjét, emellett naprakészen beszámoljon minden olyan történésről, amely az egyre sikeresebb hazai filmgyártáshoz kapcsolódik. Műsorvezető: Zavaros Eszter.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!