2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Gyakorlatilag elismerték, hogy túlreagálták a túlóratörvényt

  • Gyakorlatilag elismerték, hogy túlreagálták a túlóratörvényt

Nem akartak sztrájkolni az emberek sem decemberben, sem januárban a „rabszolgatörvény” ellen, annak ellenére, hogy ezt meghirdette a Magyar Szakszervezeti Szövetség, habár ma már a tisztségviselők ezt tagadják – ez derül ki a Maszsz elnökjelöltjeinek vitájából – írja a Magyar Nemzet. A szövetség csütörtökön választ elnököt. A lap szakszervezeti körökből úgy tudja, a jelenlegi vezető, Kordás László a legesélyesebb.

Nincs egyetértés a Magyar Szakszervezeti Szövetségen (Maszsz) belül sem azzal kapcsolatban, hogy a szövetség a túlóraszabályozás kapcsán általános sztrájkot hirdetett más konföderációkkal, és ennek megvolt-e az alapja.

Székely Tamás alelnök, habár az egyik tüntetésen felszólalásában az ország leállásáról, a kapák és kaszák kiegyenesítéséről beszélt, tagadja, hogy általános munkabeszüntetésre hívta volna a munkavállalókat. Kordás László szerint ráadásul felmérést is készítettek, amely alapján már decemberben tudták, nem érdekli az embereket az általuk rabszolgatörvénynek nevezett túlóratörvény.

Székely Tamás kifejtette: egyébként sem lehet sztrájkot hirdetni olyan intézkedés ellen, amellyel nem élnek a munkáltatók, ezzel elismerve, hogy túlreagálták a túlóraszabályozás módosítását, és nem igaz, hogy széles körű társadalmi elégedetlenséget váltott volna ki a munkavállalókból a Munka törvénykönyvének módosítása.

A Maszsz csütörtökön tartja tisztújító kongresszusát, a három jelölt – Kordás László jelenlegi elnök, Hercegh Mária, a nőtagozat elnöke és Székely Tamás jelenlegi alelnök – minap lefolytatott vitájában mindenki más álláspontot képviselt az országos sztrájk meghirdetéséről. A Magyar Nemzet értesülése szerint Kordás László a legesélyesebb a posztra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Feladta magát Svájcban egy magyar drogkereskedő

Feladta magát Svájcban egy magyar drogkereskedő

Feladta magát Svájcban egy magyar férfi, aki ellen - négy kábítószer-kereskedő társával együtt - még 2022-ben adott ki körözést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI); a 33 éves férfi szerepelt Európa legkeresettebb bűnözőinek listáján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

"Szüksége van Magyar Péternek 24 órás rendőri védelemre?"
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!