2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

Jogsegélyt nyújtanak a civilek a túlóratörvény károsultjainak

Hír TV

2019. január 8., kedd 17:53

Jogsegélyszolgálatot hív életre a CÖF és CÖKA azon munkavállalóknak, akik úgy érzik sérelmük keletkezett.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye:

2018 decemberében kormánypárti képviselők javaslatára megszavazta a magyar Országgyűlés a Munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

Ezeket a törvényi változtatásokat az ellenzéki politikai tábor és befolyásos médiája erős túlzásként rabszolgatörvénynek nevezi. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) és Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) ezzel nem ért egyet, s nem tartja kellően megalapozottnak ezeket az ellenzéki – vagy politikán kívüli – vélelmeket és véleményeket.

Miután azonban civil közösségünk születése kezdetétől fontosnak érzi részvételét a társadalmi kérdések megoldásában, s a magyar munkavállalók érdekeiért sem pusztán politikai szlogenek szintjén kíván kiállni, a CÖF és a CÖKA jogsegélyszolgálatot hív életre mindazon munkavállalók részére, akik úgy érzik, hogy a munkajogi kódex módosítása nyomán – az új törvényi előírások alkalmazása miatt – valószínűleg jogsérelmük keletkezett, a meghatározott munkavégzésre irányuló jogviszonyukkal kapcsolatban.

Hisszük és reméljük, hogy e vállalásunk révén valamennyit mi is hozzá tudunk járulni a magyar munkavállalói társadalom biztonságérzetének fennmaradásához, és Magyarország további sikereihez! – áll a CÖF-CÖKA vezetőségének mai közleményében.