2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Görög titkosszolgálat: Hasszán Farhud nem az ügynökünk

  • Görög titkosszolgálat: Hasszán Farhud nem az ügynökünk

A görög titkosszolgálat, az Országos Hírszerző Szolgálat (EYP) volt az első ügynökség, amely 2018 augusztusában azonosította Hasszán Farhud szíriai állampolgárt, akit a magyar hatóságok 2018 decemberében fogtak el embercsempészet miatt – írja a Magyar Nemzet.

A görög titkosszolgálat – a nemzeti hírügynökség, az ANA–MPA pénteki híradása szerint – tagadja, hogy ügynökük volna a szír férfi, akit 2018 augusztusától kezdve folyamatosan ellenőriztek és embercsempészet miatt figyeltek, miután a belga titkosszolgálatok tavaly júliusban felhívták a figyelmet az esetleges terrorista kapcsolataira.

Hasszán Farhud szíriai állampolgár illegálisan lépett be Leros-szigetre 2016. február 27-én. Ekkor a görög és a nemzetközi hatóságok (Frontex, Europol) tájékoztatást kaptak a férfiról. 2016 februárjától 2018 júliusáig egyetlen európai vagy más szolgálat sem adott át bizonyítékokat a görög hatóságoknak Hasszán Farhud szélsőséges tevékenységéről.

A görög titkosszolgálat leszögezi: az alapos és folyamatos ellenőrzés ellenére semmi sem utal arra, hogy Hasszán Farhud részt vett a terrorista cselekményekben, és a görög szolgálat eddig más nemzetközi szolgálattól nem kapott olyan információt, amely összeköti a szír férfit az Iszlám Állammal.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!