2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Név nélküli migránskártyája volt a Budapesten elfogott szír terroristának

Hír TV

2019. március 26., kedd 09:56, frissítve: kedd 11:38

Név nélküli bankkártyája volt a Magyarországon elfogott szír terroristának – értesült a köztévé. A hirado.hu-n megjelent információk alapján a bankkártyára 500 eurót, vagyis 150 ezer forintnak megfelelő összeget utaltak. A portál szerint a terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi titkosszolgálati kapcsolataira hivatkozva szerette volna elkerülni a letartóztatást.

A TEK múlt pénteken közölte, hogy a dzsihadista az Iszlám Állam terrorszervezet tagja volt. A férfi az adatok szerint a lefejezésekben is részt vett Szíriában.

A szír férfi elismerte, hogy részt vett embercsempészésben – erről ügyvédje beszélt az Echo TV Napi Aktuális című műsorában. Kelen László azt is mondta: Hasszán F. azt viszont továbbra is tagadja, hogy az ISIS tagja lenne, valamint, azt is, hogy részt vett gyilkosságokban.

„Az ügyészség azt állítja, hogy valószínű, hasonlít rá, ő is lehet. De az, hogy pontosan ő volt-e, hogy pontosan így történt-e és hogy más tanúk megerősítik-e ezt, ez fog most történni az előzetes letartóztatása alatt. Ennek a vizsgálata van hátra nemzetközileg is az ügyészség és más nyomozóhatóság által és az fogja bebizonyítani, hogy az a személy, aki az én ügyfelem, az azonos-e ezzel a feltételezett ISIS harcossal” – mondta Kelen László.