2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Egy védett tanú segíthetett az Iszlám Állam hóhérjának elfogásában

Hír TV

2019. március 25., hétfő 10:32, frissítve: hétfő 18:12

Egy külföldi védett tanú segíthette a hatóságokat, hogy elfogják F. Hassant - írja a Pesti Srácok. Az Iszlám államhoz korábban csatlakozó terrorista - a Magyar Nemzet információi szerint - Törökországból jutott Európába és anonim bankkártyája is volt.

A névtelen kártyákra, az ENSZ pénzügyi programjának veszélyeire, a magyar kormány is felhívta korábban a figyelmet. Szakértők szerint ez azt jelenti, hogy terroristákat pénzel a világszervezet. A budapesti reptéren elfogott 27 éves szír férfi az ISIS katonájaként lefejezéseken is részt vett, tegnap pedig 30 napos előzetes letartóztatásba került.

„Nekünk is vannak arra információink, hogy ő töltött be valamilyen szintű vezetői szerepet a terrorszervezetben, minket is érdekelnek ezek a kiterjedt szálak, érdekli a partnerszolgálatainkat is, na ezeket az információkat napi szinten elemezzük, ezt adjuk össze, hiszen minket felderítőket, terrorfelderítőket alapvetően az összefüggések érdekelnek, nyilván az, hogy az ügyészségen egy eredményes feljelentést tudjunk tenni, ezt márc. 18-án megtettük, különben ha nem tesszük meg, akkor márc. 22-én Athénba kiadjuk az embert, elmegy és eltűnik a nyilvánosság elől” – mondta a Terrorelhárítási Központ, Hajdu János.