2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Fidesz: Dobrev szemrebbenés nélkül megszavazna minden brüsszeli bevándorláspárti javaslatot

Gyurcsány Ferenc felesége szívesen venné az európai parlamenti képviselőséggel járó mentelmi jogot is – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs arra reagált, hogy Dobrev Klára elkezdte programjának bemutatását, mint a DK EP-listavezetője.

  • Fidesz: Dobrev szemrebbenés nélkül megszavazna minden brüsszeli bevándorláspárti javaslatot

Múlt héten jelentette be a Demokratikus Koalíció alelnöke, hogy európai parlamenti listájukat Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége vezeti, aki már meg is kezdte programjának bemutatását.

„Mi az európai egyesült államokat fogjuk építeni.”

Mint fogalmazott: hazafias kötelessége, hogy küzdjön Orbán Viktor rendszere ellen.

„Úgy tűnik, hogy Gyurcsány Ferenc felesége szívesen venné az európai parlamenti képviselőséggel együtt járó mentelmi jogot is” – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

A Fidesz kommunikációs igazgató szerint Dobrev Klára a mai napig nem válaszolt arra a kérdésre: mi is volt az ő igazi szerepe a Czeglédy-botrányban. Emlékeztetett, Gyurcsány Ferenc és a családi cég, az Altus ügyvédje az a Czeglédy Csaba, aki a vádemelés szerint egy bűnszervezetet működtetett, amely 6 milliárd forintos adócsalásban érintett. Dobrev Klára pedig kölcsönt is adott Czeglédynek abból az Altusból, amelyet Brüsszel közvetlenül támogat, a társasággal ugyanis az Európai Bizottság 1,5 milliárd forint értékű megbízási szerződést kötött, tette hozzá Hidvéghi Balázs.

„Mi már akkor is jeleztük azt, hogy ez számunkra botrányos és elfogadhatatlan. Ugye az történik gyakorlatilag, hogy Brüsszel közvetlenül támogat egy aktív ellenzéki politikust családi cégen keresztül. Ez a politikus ebből a cégből és ebből a pénzből politizál, illetve úgy tűnik a jelek szerint, majd a bíróság kideríti, hogy valóban így történt-e, a jelek szerint még pénzel is egy bűnszervezetet” – mutatott rá.

A Magyar Nemzeti Bank tavaly augusztusban 15 millió forint bírságot szabott ki az Altus Portfólió Kft.-re engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt, az ügyben büntetőfeljelentést is tett. Nemsokkal később a vádhatóság elrendelte a nyomozást az Altus Portfólió ellen jogosulatlan pénzügyi tevékenység végzésének gyanújával.

Dobrev Klára arra a kérdésre, hogy hogy áll a nyomozás nem tudott válaszolni. „Fogalmam sincsen. Valószínűleg úgy áll, mint az összes ügy, amit az ellenzéki politikusok ellen az ügyészség, az ÁSZ, az állam különböző szervei folyamatosan indítanak. Nézze, én az elmúlt években is küzdöttem rendesen, sose tudtak megfélemlíteni, sose tudtak megállítani” – nyilatkozta, hozzátéve: továbbra is küzdeni fog.

Hidvéghi Balázs keddi tájékoztatóján kérdést kapott arról, hogy kedden meghiúsult az Országgyűlés mentelmi bizottságának ülése. Ezt úgy értékelte: „az ellenzék felült a bohócvonatra, és nem tud leszállni róla”. A bizottság ülésén olyan ügyről volt szó, amelyről az ellenzékiek akartak tárgyalni. A házszabály a kérdésében egyértelmű: a fegyelmi ügyeket a bizottságban zárt ülésen kell megvitatni, amelytől a levezető elnök nem térhet el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!