2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Meghiúsult a mentelmi bizottság ülése

Összehangolt ellenzéki akció hiúsította meg az Országgyűlés mentelmi bizottságának ülését. Már a napirendet sem tudták elfogadni, így a testület nem tárgyalt a tavaly december 12-i plenáris ülésen történtekről sem.

  • Meghiúsult a mentelmi bizottság ülése

Ahogy a Munka törvénykönyvének módosításáról szóló december 12-i ülés is botrányba fulladt, úgy a mentelmi bizottság keddi tanácskozása is meghiúsult.

38 ellenzéki képviselő fegyelmi ügyét tárgyalták volna. Az érintettek azt kezdeményezték, hogy a testület ülése nyilvános legyen. Dúró Dóra sem támogatta a zárt ülésen való tárgyalást, azt mondta azért, mert elvi fenntartásai vannak a fegyelmezési jogkörrel összefüggésben.

„Állampolgárként politikusként, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyetteseként is elítélem azt a magatartást, amit a balliberális ellenzék a decemberi parlamenti üléséken tett. Ugyanakkor nem értek egyet azzal a fideszes válasszal sem, hogy a házelnök kénye kedve szerint, meglehetősen kifogásolható indokolásokkal fegyelmi jogkörében eljárva pénzbüntetésre ítélje a képviselőket” – közölte Dúró Dóra.

 

 

 

Az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke szerint az ellenzék összehangolt hadművelet eredményeként akadályozta meg az ülést.

„Én örömmel végigcsináltam volna, akár nyilvános ülésen is ezt a showt, amit rendezni akartak, de nem tudjuk megcsinálni, mert mondom, a házszabály így rendelkezik, hogy zárt ülésen kell tárgyalni ezeket az ügyeket. És az érintett kérésére sem tudjuk nyilvánossá tenni. Az ilyen típusú üléseket tehát meg van kötve a kezünk. Tárgyalunk zárt ülésen vagy nem tárgyalunk. Ők nem akartak zárt ülésen tárgyalni, mert csak a showban voltak érdekeltek, hat azt meg is csinálták” – mondta Hargitai János.

 

 

A házszabály szerint a képviselőknek lehetőségük van folytatni az eljárást, és az Országgyűléshez fordulhatnak. A parlament a fegyelmi ügyekről vita nélkül dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!