2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Belföld

Februári nyitásra számítanak a mozik

Februári nyitással számolnak a budapesti mozik, miután idén másodszor is bezárásra kényszerültek a koronavírus-járvány miatt. Az összesen 5 hónapig tartó leállás jelentős bevételkiesést okozott, de az üzemeltetők bíznak benne, hogy az ágazat a különböző támogatásokkal és a következő évre várható filmkínálattal fokozatosan kompenzálni tudja majd az idei veszteséget.

  • Februári nyitásra számítanak a mozik

Több mint egy hónapja állnak ismét üresen a mozitermek. Ebben az évben már másodszor kellett bezárni a magyar filmszínházakat a koronavírus-járvány miatt, és január 11-ig biztosan nem is nyithatnak majd ki újra. Az 5 hónapos zárva tartás több száz millió forint veszteséget jelentett a moziknak.

A Budapest Film igazgatója februári nyitásra számít, és szerinte szeptembertől várható a korábban megszokott nézőszám elérése. Liszka Tamás fontosnak tartja a támogatásokat a nehéz helyzetben, amelyek több helyről is érkeznek.

A mozik folyamatosan készenlétben állnak és jelenleg is kiemelt figyelmet fordítanak a higiéniára.

Buda Andrea hozzátette: reménykeltő, hogy sok idei évre tervezett kasszasikernek ígérkező film átkerült a következő év kínálatába, így jövőre lesz miből válogatni és ez remélhetőleg komoly bevételt jelent majd a moziknak.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!