2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Elérhetetlenné váltak a judapestező Bíró László posztjai

Az ellenzék szerencsi időközi választáson indított jelöltje, a jobbikos Bíró László, korábban antiszemita, rasszista megjegyzéseket tett a Facebook-profilján. Többek között „tetűcsúzdásoknak” nevezte a szerencsi és környékbeli szállodákba érkező lengyel, orosz és izraeli haszid zsidó vendégeket, valamint Budapestre csak „judapestként” hivatkozott egy hozzászólásában - emlékeztetett a Mandiner.

  • Elérhetetlenné váltak a judapestező Bíró László posztjai

Bíró azóta bocsánatot kért a Facebook-oldalán, amelyet még Klubrádióban is őszinte megbánásnak ítéltek, a judapestező politikusnak egyébként a Blikk is fórumot biztosított arra, hogy bizonyítsa: ő bizony már nem úgy gondolja.

A nagy bocsánatkérések közepette az antiszemita-botrányba keveredő baloldali jelölt vélhetően átállította profilja nyilvánosságát, korábbi posztjainak nagy része ugyanis ma már elérhetetlen a nyilvánosság számára. Felvetődik a kérdés: még mi minden lehet azon a profilon, amelyet ilyen gyorsan „elérhetetlenné” kellett tenni? 

Bíró László állítja: apátiában volt

Bíró László az RTL klubnak azt állította:

Az a kialakult helyzet, amit én a 2018-as választások után átéltem, az valójában egy elég mély apátiába taszított. És én úgy érzem, hogy ennek volt a következménye az, hogy egy ilyen bejegyzést tettem.

A momentumos Kerpel-Fronius Gábor szerint ez elegendő bocsánatkérés volt.

Bíró Lászlót nem csak a Jobbik támogatja. Bíró László mögött ott áll az MSZP, a DK, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és a Mindenki Magyarországa mozgalom.

A baloldali összefogás szerencsi jelöltje a rasszista kijelentései mellett antiszemita megnyilvánulásokkal hívta fel magára a figyelmet

– emlékeztet a Magyar Nemzet.

„A kutyám majd megveszik amikor a tetűcsúzdások elmennek a ház előtt”

- a lap közlése szerint Bíró László korábban így emlegette a Borsodban, Hegyalján és Szerencs környékén megforduló izraeli turistákat.

A jobbikos politikus több antiszemita tartalmú kijelentését is felidézték. Az egyikben például Bíró László a fővárosról Budapest helyett Judapestként ír. A most őt támogató DK-ra és a szocialistákra utalva pedig egy másik bejegyzésben úgy fogalmazott:

„A bűnözőket be kell csukni. Legyen az szemkilövető vagy pénzért állampolgárságot vagy hazát áruló. A mieink nem rohannak lengőajtónak, nem fetrengenek”.

Bíró közösségi oldalán kért bocsánatot kijelentései miatt. Az ellenzéki jelölt azt hangoztatta: ő hisz a megbocsátásban.

 

Mandiner - HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Rasszista, antiszemita véleményeket megfogalmazó jelölt mögé állt be az ellenzék

Antiszemita hangadó a baloldal szerencsi jelöltje

Roma aktivista: Az ellenzék rasszista jelöltet indít Borsodban

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!