2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Antiszemita hangadó a baloldal szerencsi jelöltje

Rasszista, antiszemita véleményeket is megfogalmazott közösségi oldalán Bíró László, a baloldali összefogás szerencsi időközi országgyűlési választáson induló képviselő jelöltje. A Jobbik politikusa a közösségi oldalán Budapestet Judapestnek nevezte és mostani szövetségeseit, a Gyurcsány-párt tagjait nemes egyszerűséggel szemkilövetőknek minősítette. Mindezek után a DK, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum is felsorakozott a jobbikos jelölt mögé.

  • Antiszemita hangadó a baloldal szerencsi jelöltje

A baloldali összefogás szerencsi jelöltje a rasszista kijelentései mellett antiszemita megnyilvánulásokkal hívta fel magára a figyelmet. „A kutyám majd megveszik amikor a „tetűcsúzdások” elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják mi a helyzet” – ezzel Bíró László arra utalt, hogy lengyel, orosz és izraeli haszid zsidó vendégek, vallási turisták látogatják a szerencsi és környékbeli szállodákat. Egy másik bejegyzésben Bíró arról elmélkedett, hogy „kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését” majd egy másik hozzászólásában ezt írta: „A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint judapest.”

Bíró pártja miközben balra tolódott, ennek ellenére megmaradt a korábbi szélsőjobboldali eszméknél, annyi kivétellel, hogy most már elfogadja az általa elutasított DK és az MSZP támogatását, amelyekről még korábban úgy nyilatkozott: „A bűnözőket be kell csukni. Legyen az szemkilövető vagy pénzért állampolgárságot vagy hazát áruló. A mieink nem rohannak lengőajtónak, nem fetrengenek.” Erre a különös „házasságra” hívta fel a figyelmet Setét Jenő, balliberális roma aktivista, aki úgy fogalmazott: Bíró jelölése szembemegy a baloldali pártok által hangsúlyozott értékválasztással és elköteleződéssel.

Setét videós bejelentkezésében elmondta, az ellenzék rasszista, kirekesztő jelöltet állított, majd felidézte Bíró korábbi mondatát: „az országot nemcsak a Hasszánoktól, hanem a Sztojkáktól is meg kell védeni.” A roma aktivista arra emlékeztette az ellenzéki pártokat, hogy tavaly aláírták az Idetartozunk Egyesület választási emberjogi minimumprogramját, amelyben elkötelezték magukat amellett, hogy „nem indítanak rasszista, kirekesztő jelölteket”. Ám az ellenzék felrúgta ezt a megállapodást, ugyanis ha megnézzük a borsodi választási eredményeket, a nagyszámú roma lakosság lakta területeken érte el a Jobbik a legjobb eredményeket cigányellenes nézeteivel. Gondoljunk Janiczak Dávid, ózdi polgármesterre, aki még úgy is újrahajrázott a tavaly októberi önkormányzati választáson, hogy pártja már a baloldal csapatában játszik.

A másik lehetséges okról lapunk korábban azt írta: a baloldali összefogás valójában nem reménykedik a jobbikos Bíró László győzelmében. Bár a teljes ellenzék felsorakozott a közös jelölt mögött, jobbikos forrásaink kiemelték, Bírónak nincs számottevő támogatottsága a körzetben. Szanyi Tibor, volt szocialista politikus a Klubrádióban a szerencsi választásról úgy fogalmazott: ezt nem lehet elintézni „budapesti liberális lefetyeléssel”.

„ Mi a francból gondoljuk, hogy hogy ha 10 éve nem sikerült egyik törpepártnak sem egy világos, szerethető politikával az élre jutnia, akkor egy ballib-neolib-újnáci-zöld keverék iránt majd kitör a közéleti rajongás? ” – mondta el kendőzetlen véleményét Szanyi, aki hozzátette: a liberális baloldalnak gyakorlatilag egy megveszekedett emberük sincs a kistelepülések világában.

Az ellenzék a múlt csütörtöki megállapodás alapján a Borsod megyei 6-os választókerületben a jobbikos Bíró László mögé állt be a fideszes Koncz Ferenc tragikus halála miatt kiírt októberi időközi választáson. A Fidesz a motorbalesetben elhunyt országgyűlési képviselő lányát, a harmincéves Koncz Zsófiát fogja indítani.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!