2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Rasszista, antiszemita véleményeket megfogalmazó jelölt mögé állt be az ellenzék

Hír TV

2020. augusztus 20., csütörtök 17:20

Közösségi oldalán mentegetőzik az rasszista és antiszemita véleményeket megfogalmazó ellenzéki jelölt. Bíró László azt írja: ő hisz a megbocsátásban. A jobbikos politikus a balliberális pártoknak azt üzeni: a rajtvonalról már nem lehet visszalépni. Az ellenzék hallgat a poszttal kapcsolatban.

Egy az egy ellen. Ezt a taktikát választották az ellenzéki pártok a 2022-es országgyűlési választásra. Ennek előszeleként a Borsod megyei időközi választáson a komplett ellenzék egy jobbikos jelölt mögé sorakozott fel.

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere pedig ezt követően egyenesen utasítást adott a helyi roma lakosságnak.

Az Ide Tartozunk egyesület elnöke, Setét Jenő azonban nem értett egyet az ellenzéki városvezető felszólításával.

Jakab Péter az ATV-ben szinte tudomást sem vett a roma aktivistáról. Jakab Péter ugyanakkor mentegetni kezdte jelöltjüket.

A baloldali összefogás szerencsi jelöltje a rasszista kijelentései mellett antiszemita megnyilvánulásokkal hívta fel magára a figyelmet – emlékeztet a Magyar Nemzet.

„A kutyám majd megveszik amikor a tetűcsúzdások elmennek a ház előtt”

– a lap szerint Bíró László korábban így emlegette a Borsodban, Hegyalján és Szerencs környékén megforduló izraeli turistákat.

A jobbikos politikus több antiszemita tartalmú kijelentését is felidézték. Az egyikben például Bíró László a fővárosról Budapest helyett Judapestként ír. A most őt támogató DK-ra és a szocialistákra utalva pedig egy másik bejegyzésben úgy fogalmazott:

„A bűnözőket be kell csukni. Legyen az szemkilövető vagy pénzért állampolgárságot vagy hazát áruló. A mieink nem rohannak lengőajtónak, nem fetrengenek”.

Bíró közösségi oldalán kért bocsánatot kijelentései miatt. Az ellenzéki jelölt azt hangoztatta: ő hisz a megbocsátásban. A Jobbikos politikus a balliberális pártoknak azt üzente:

már elindult a kampány és a startvonalról már nem lehet visszafordulni.

Megkerestük Bíró László posztjával kapcsolatban az szivárványkoalíció tagjait, de adásunkig senki sem akart reagálni.

Hír TV