2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Roma aktivista: Az ellenzék rasszista jelöltet indít Borsodban

Setét Jenő roma aktivista szerint rasszista jelöltet indított az ellenzék a borsodi időközi országgyűlési választáson. Setét szerint a helyi cigányságnak csak két választása maradt: vagy nem megy el szavazni, vagy a kormánypárti jelöltet támogatja - írja a Magyar Nemzet Onlie.

  • Roma aktivista: Az ellenzék rasszista jelöltet indít Borsodban

Setét Jenő, az enyhén fogalmazva sem kormánybarát roma aktivista Facebook-videójában kifogásolja, hogy az ellenzék szerinte rasszista, kirekesztő jelöltet állított a borsodi időközi választáson 

Borsod 6-os számú választókerületében azt a jobbikos jelöltet támogatják, talán Bíró Lászlónak hívják, aki azt bírta mondani: az országot nemcsak a Hasszánoktól, hanem a Sztojkáktól is meg kell védeni

– kifogásolta Setét.

A roma aktivista arra emlékeztette az ellenzéki pártokat, hogy tavaly aláírták az Idetartozunk Egyesület választási emberjogi minimumprogramját, amelyben elkötelezték magukat amellett, hogy „nem indítanak rasszista, kirekesztő jelölteket” – mondta az aktivista. Hozzátette:

Bíró László jelölése szembemegy a saját értékválasztásukkal és elköteleződésükkel.

Nem tehetünk mást, mint a 6-os számú választókörzet valamennyi roma közösségét megpróbáljuk tájékoztatni arról, hogy az ellenzéknek milyen kiváló jelöltje van

– ironizált Setét Jenő. Hozzátette, hogy a helyi roma közösségnek így két lehetősége maradt: „vagy a kormányoldal jelöltjét támogatják, vagy nem vesznek részt a választásokon”.

Setét arra is felhívta a figyelmet, hogy az ellenzéknek az elmúlt években sorra sikerült olyan botrányokba keveredniük, mint a Pásztor Albert-ügy és más esetek, „amikor tűrhetetlenül beszélő politikusokat próbáltak meg a demokratikusnak hirdetett ellenzék nevében hadrendbe állítani”. – Elég ciki, elég sajnálatra méltó és gyenge teljesítmény. A legjobb az lenne, ha visszaléptetnék a jelöltjüket – üzente az aktivista.

A borsodi választókerületben azért tartanak időközi választást, mert júliusban egy motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője. Augusztus elején derült ki, hogy az időközi választáson a Fidesz az egykori képviselő lányát, Koncz Zsófiát fogja indítani.

A tragédia és a jelölés kapcsán Kubatov Gábor fideszes országgyűlési képviselő, a nagyobbik kormánypárt pártigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjúban kiemelte: „Koncz Ferenc nagyon jó apa volt, lánya pedig »beleszületett a politikába, gyerekkora óta járta a körzetet édesapjával«. Ő az, aki tovább tudja vinni az édesapja örökségét, megtisztelő számunkra, hogy vállalta a jelölést” – fogalmazott Kubatov.

Az ellenzék még a hét közepén állapodott meg arról, hogy a jobbikos Bíró Lászlót indítják Koncz Zsófia ellen.

Magyar Nemzet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!