2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Egyre többen működnének együtt Orbán Viktorral és a Fidesszel

Orbán Viktor ma az osztrák alkancellárral tárgyal, majd Erdélybe utazik, a jövő héten pedig az amerikai elnökkel tanácskozik. Ezen kívül az elmúlt hetekben számos állam- és kormányfővel egyeztetett a miniszterelnök. Kazahsztáni, kínai és lengyelországi látogatása után Magyarországon fogadta az olasz belügyminisztert.

Rácáfolt a miniszterelnök azokra az ellenzéki kijelentésekre, miszerint a kormány nemzetközi szinten elszigetelődne. Csak az elmúlt 2 hétben Orbán Viktor számos helyszínen folytatott tárgyalásokat.

Először Ázsiába utazott, ahol Kazahsztánban tárgyalt, majd a kínai fővárosba látogatott. Az Egy övezet, egy út konferencián arról biztosította Hszi Csin-ping elnököt, hogy Magyarország támogatja a közép-európai-kínai kapcsolatok előmozdítását. Peking álláspontja szerint hazánknak és Kínának egyaránt érdeke a pragmatikus együttműködés megerősítése.

Orbán Viktor számos állam- és kormányfő mellett az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal is találkozott Kínában.

Május elsején már az Együtt Európáért rendezvényen vett részt a lengyel fővárosban, ahol 10 ország vezetőjével egyeztetett. A politikusok az EU jövőjéről tanácskoztak, majd elfogadták a Varsói nyilatkozatot, amely a közös európai piac és az uniós költségvetés szerepe mellett a biztonságpolitikai együttműködést és a NATO szerepét emeli ki.

Múlt hét csütörtökön pedig az olasz miniszterelnök-helyettest fogadta Budapesten. Matteo Salvinivel megtekintették a déli határra felhúzott védelmi rendszert Röszkénél, majd közös sajtótájékoztatót tartottak. A kormányfő és Salvini egyetértett abban, hogy erős és sikeres nemzetállamok nélkül nem lesz erős Európa, és a kontinens határait meg kell védeni a migránsoktól. Az olasz belügyminiszter nem titkolta, hogy szívesen dolgozna együtt a Fidesszel, mert céljaik nagy részt azonosak.

A francia jobboldali Nemzeti Összefogás vezetője, Marine Le Pen szintén a hétvégén nyilatkozta, hogy örömmel látná a magyar és a lengyel kormánypártot egy közös frakcióban az európai parlamenti választások után.

Orbán Viktor ma a Karmelita kolostorban fogadja az osztrák alkancellárt. Heinz-Christian Strachéval Európa jövőjéről, köztük a bevándorlási válságról egyeztetnek. A Szabadságpárt vezetője többször is megjegyezte, hogy a magyar miniszterelnök segített megállítani a tömeges illegális migrációt. Strache ezért vezető szerepet szánna Orbán Viktornak, illetve a Fidesznek egy közös brüsszeli „hazafias szabadság-frakcióban" május 26-a után.

A kormányfő az RMDSZ meghívására kétnapos erdélyi körútra megy május 8-án.

A jövő hét elején pedig az amerikai elnökkel, Donald Trumppal találkozik, akivel vélhetően összehangolják a 2 kormány migrációellenes tevékenységét.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!