2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

Nagyra értékeli Orbán Viktort a Budapestre látogató Strache

Az osztrák alkancellár szerint Orbán Viktor olyan politikus, akinek 2015-ben a nemzetközi nyomás ellenére sikerült megállítania a tömeges bevándorlást.

Heinz-Christian Strache hétfői budapesti látogatása előtt interjút adott az ÖSTERREICH nevű osztrák lapnak. A beszélgetés egyik központi témája a magyarországi út volt, amivel kapcsolatban az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője, jelenlegi alkancellár a következőket mondta el:

Korábban már találkoztam Orbán Viktorral Bécsben, és nekem nagyon fontosak a jószomszédi és baráti kapcsolatok. Nagyra értékelem Orbán Viktort, ezért is nagyon örülök a mostani találkozónak. A magyar kormányfő olyan európai politikus, aki az akkori nagy „Wilkommens”-őrülettel szemben segített megállítani az illegális tömeges bevándorlást.

Strache ezen kívül kitér arra is, hogy a mostani EP-választás történelmi lehetőséget kínál arra, hogy a szabadságpárti, bevándorlás ellenes erők egy új frakciót alakíthassanak, és komoly beleszólásuk legyen az európai politikába. Az alkancellár rendkívül boldog lenne, ha ehhez a szövetséghez Orbán Viktor és pártja is csatlakozna. A szabadságpárti politikus egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy a tömeges migráció következtében előforduló népességcserét meg kell állítani. Az ÖSTERREICH újságírója ezzel kapcsolatban arra kérdezett rá, hogy miért beszél népességcseréről, amikor az osztrák népesség 8 százaléka áll csupán muszlimokból.

Strache erre azt felelte, hogy a ’70-es években viszont csak 0,3 százalék volt ez az arány.

A népességcsere szó használata miatt, és mert az előrejelzések szerint az EP-választáson egész szép eredményt érhet el az FPÖ, egyre többen és egyre agresszívabban támadják Ausztriában Strachét. Még a saját koalíciós partnerétől, a néppárti Sebastian Kurz kancellártól is kapott pár kioktató mondatot néhány napja. Heinz-Christian Strache erre úgy reagált, hogy kölcsönös tisztelettel dolgozik együtt a két koalíciós párt. Sok mindenben egyetértenek, de vannak dolgok, amiket máshogy látnak. Strache szerint neki nincs szüksége olyan emberre, aki megmondja neki, hogy miről és hogyan gondolkozzon.

A kancellár úr és én is régen elvégeztük már az iskolákat. Szükségtelen, hogy bárki is tanárt játsszon, és kioktassa a másikat…

Ripost

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!