2022. 08. 14. Vasárnap Marcell napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar 04:00

Belföld

Orbán Viktor a határvédő kerítésnél fogadta Salvinit

Orbán Viktor miniszterelnök az Instagram-oldalán egy képet osztott meg, amelyen Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel közösen a magyar határt védő kerítésnél találkoztak. Az olasz belügyminiszter is osztott meg képeket a találkozóról a déli határnál.

  • Orbán Viktor a határvédő kerítésnél fogadta Salvinit

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#határszemle #borderinspection #border @matteosalviniofficial

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés,

Orbán Viktor és Matteo Salvini találkozójáról az olasz belügyminiszter is töltött fel képeket a Facebook-oldalára.

"Magyarországra érkezem egy új Európát építeni" - üzente Matteo Salvini olasz belügyminiszter a csütörtöki, Orbán Viktor magyar kormányfővel való találkozója előtt. Európa két vezető politikusának az a célja, hogy egy teljesen más szellemi alapokon álló Európát alakítsanak ki.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@matteosalviniofficial #határszemle #border #borderinspection

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés,

"Új Európa építése"

Csütörtök délután kerül sor Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter találkozójára Budapesten, ahol a tavaly Milánóban megkezdett együttműködésük folytatásaként Európa jövőjéről tárgyalnak. A rangos diplomáciai találkozót megelőzően a felek többször is méltatták egymást. Salvini nemrég egy rövid videót töltött fel Facebook- és Twitter-oldalára, amelyen a következőket mondja: 

Magyarországra érkezem egy új Európát építeni!

Mint ismert, Orbán Viktor és Matteo Salvini tavaly augusztusban Milánóban egy bevándorlásellenes szövetség alapjait fektették le, amelynek a legfontosabb célkitűzése egy teljesen más szellemi alapokon álló Európa kialakítása volt. Közös céljuk Európa keresztény identitásának megőrzése, a migráció megállítása és helyben való kezelése. A magyar miniszterelnök ennek jegyében csütörtökön Budapesten fogadja az olasz belügyminisztert, a találkozónak az európai parlamenti választás miatt kiemelt jelentősége van.

Orbán: Működjön együtt az EPP Salvinivel

Szerdán a La Stampa nevű olasz napilapnak nyilatkozott Orbán Viktor, amelyben felszólította az Európai Néppártot, működjön együtt a Salvini vezette jobboldallal. "A jelenlegi Európa legfontosabb embere Matteo Salvini" - szögezte le a magyar kormányfő Salviniről, akivel megfogalmazása szerint "egy sorsközösségben vannak". Az olasz belügyminiszter szerdán tivoli kampányrendezvényén reagált az interjúra. 

"Orbánnal egy új Európát akarunk építeni, amely ellenőrzi a határokat és védi a kultúránkat"

- szemlézte az olasz politikus szavait a Kurier. Salvini Facebook-oldalán is foglalkozott a csütörtöki látogatásával. "Köszönetet mondok a magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak a ma reggeli interjúban elhangzott dicsérő szavakért. Micsoda tartalék! Holnap Budapestre utazom, és szerencsém lesz vele újra találkozni!" - írta.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: CPAC konferencia Dallasban - összefoglaló

Globál: CPAC konferencia Dallasban - összefoglaló

Augusztus 4 -e és 7-e között zajlott a CPAC ( Conservative Political Action Conference) az Egyesült Államokban, Texas államban. Tóth Gábor, a HírTV külpolitikai újságírója, részt vett a konzervatívok legrangosabb konferenciáján.
Svenk: Vissza a '80-as évekbe

Svenk: Vissza a '80-as évekbe

A műsor célja, hogy a nagyközönséggel megismertesse a magyar filmipar múltját, jelenét és jövőjét, emellett naprakészen beszámoljon minden olyan történésről, amely az egyre sikeresebb hazai filmgyártáshoz kapcsolódik. Műsorvezető: Zavaros Eszter.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!