2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Orbán Viktor a határvédő kerítésnél fogadta Salvinit

Orbán Viktor miniszterelnök az Instagram-oldalán egy képet osztott meg, amelyen Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel közösen a magyar határt védő kerítésnél találkoztak. Az olasz belügyminiszter is osztott meg képeket a találkozóról a déli határnál.

  • Orbán Viktor a határvédő kerítésnél fogadta Salvinit

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#határszemle #borderinspection #border @matteosalviniofficial

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés,

Orbán Viktor és Matteo Salvini találkozójáról az olasz belügyminiszter is töltött fel képeket a Facebook-oldalára.

"Magyarországra érkezem egy új Európát építeni" - üzente Matteo Salvini olasz belügyminiszter a csütörtöki, Orbán Viktor magyar kormányfővel való találkozója előtt. Európa két vezető politikusának az a célja, hogy egy teljesen más szellemi alapokon álló Európát alakítsanak ki.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@matteosalviniofficial #határszemle #border #borderinspection

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés,

"Új Európa építése"

Csütörtök délután kerül sor Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter találkozójára Budapesten, ahol a tavaly Milánóban megkezdett együttműködésük folytatásaként Európa jövőjéről tárgyalnak. A rangos diplomáciai találkozót megelőzően a felek többször is méltatták egymást. Salvini nemrég egy rövid videót töltött fel Facebook- és Twitter-oldalára, amelyen a következőket mondja: 

Magyarországra érkezem egy új Európát építeni!

Mint ismert, Orbán Viktor és Matteo Salvini tavaly augusztusban Milánóban egy bevándorlásellenes szövetség alapjait fektették le, amelynek a legfontosabb célkitűzése egy teljesen más szellemi alapokon álló Európa kialakítása volt. Közös céljuk Európa keresztény identitásának megőrzése, a migráció megállítása és helyben való kezelése. A magyar miniszterelnök ennek jegyében csütörtökön Budapesten fogadja az olasz belügyminisztert, a találkozónak az európai parlamenti választás miatt kiemelt jelentősége van.

Orbán: Működjön együtt az EPP Salvinivel

Szerdán a La Stampa nevű olasz napilapnak nyilatkozott Orbán Viktor, amelyben felszólította az Európai Néppártot, működjön együtt a Salvini vezette jobboldallal. "A jelenlegi Európa legfontosabb embere Matteo Salvini" - szögezte le a magyar kormányfő Salviniről, akivel megfogalmazása szerint "egy sorsközösségben vannak". Az olasz belügyminiszter szerdán tivoli kampányrendezvényén reagált az interjúra. 

"Orbánnal egy új Európát akarunk építeni, amely ellenőrzi a határokat és védi a kultúránkat"

- szemlézte az olasz politikus szavait a Kurier. Salvini Facebook-oldalán is foglalkozott a csütörtöki látogatásával. "Köszönetet mondok a magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak a ma reggeli interjúban elhangzott dicsérő szavakért. Micsoda tartalék! Holnap Budapestre utazom, és szerencsém lesz vele újra találkozni!" - írta.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!