2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadja az osztrák alkancellárt

A Karmelita kolostorban fogadja Orbán Viktor miniszterelnök az osztrák alkancellárt. A kormányfő és Heinz-Christian Strache Európa jövőjéről, köztük a migrációs válságról egyeztet. A Szabadságpárt (FPÖ) vezetője többször is megjegyezte, hogy a magyar miniszterelnök segített megállítani az illegális tömeges bevándorlást.

Orbán Viktor a Kleine Zeitungnak adott hétvégi interjújában kiemelte: egész Európának követnie kellene az osztrák példát.

A magyar kormányfő hétvégi interjúja már előrevetítette, miről egyeztet Orbán Viktor ma az osztrák alkancellárral.

Európának át kellene vennie az ausztriai modellt, amelyben a jobbközép a jobboldallal működik együtt - ezt nyilatkozta a miniszterelnök a Kleine Zeitung című osztrák lapnak.

Orbán Viktor szerint Budapestről nézve sikeresnek tűnik ez az együttműködés. Stabilitás van, látszanak a gazdasági célok, az adócsökkentés, és úgy tűnik, hogy Ausztriában jó dolgok történnek.

A kormányfő a szabadságpárti alkancellárról szólva kijelentette, kitűnik a dekadens európai politikai mezőnyből. Ez a dekadencia pedig abban nyilvánul meg, hogy az elit nem hisz a politikai cselekvés erejében, és ellenállnak, ha jön valami új.

A Szabadságpárt vezetője többször is megjegyezte, hogy a magyar miniszterelnök segített megállítani az illegális tömeges bevándorlást, ezért vezető szerepet szánna neki, illetve a Fidesznek egy közös brüsszeli „hazafias szabadság-frakcióban" az EP-választás után.

Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadja az osztrák alkancellárt. Heinz-Christian Strachéval Európa jövőjéről, köztük a migrációs válságról egyeztetnek.

Osztrák lapinformációk kiemelték, mindkét politikus elkötelezett a jószomszédi viszony elmélyítésében, ezért a kapcsolatok szorosabbá tételéről is tanácskoznak.

Orbán Viktor miniszterelnök és az alkancellár 15 órakor közös sajtótájékoztatót tartanak, amelyet a Hír TV élőben közvetít.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!