2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadja az osztrák alkancellárt

A Karmelita kolostorban fogadja Orbán Viktor miniszterelnök az osztrák alkancellárt. A kormányfő és Heinz-Christian Strache Európa jövőjéről, köztük a migrációs válságról egyeztet. A Szabadságpárt (FPÖ) vezetője többször is megjegyezte, hogy a magyar miniszterelnök segített megállítani az illegális tömeges bevándorlást.

  • Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadja az osztrák alkancellárt

Orbán Viktor a Kleine Zeitungnak adott hétvégi interjújában kiemelte: egész Európának követnie kellene az osztrák példát.

A magyar kormányfő hétvégi interjúja már előrevetítette, miről egyeztet Orbán Viktor ma az osztrák alkancellárral.

Európának át kellene vennie az ausztriai modellt, amelyben a jobbközép a jobboldallal működik együtt - ezt nyilatkozta a miniszterelnök a Kleine Zeitung című osztrák lapnak.

Orbán Viktor szerint Budapestről nézve sikeresnek tűnik ez az együttműködés. Stabilitás van, látszanak a gazdasági célok, az adócsökkentés, és úgy tűnik, hogy Ausztriában jó dolgok történnek.

A kormányfő a szabadságpárti alkancellárról szólva kijelentette, kitűnik a dekadens európai politikai mezőnyből. Ez a dekadencia pedig abban nyilvánul meg, hogy az elit nem hisz a politikai cselekvés erejében, és ellenállnak, ha jön valami új.

A Szabadságpárt vezetője többször is megjegyezte, hogy a magyar miniszterelnök segített megállítani az illegális tömeges bevándorlást, ezért vezető szerepet szánna neki, illetve a Fidesznek egy közös brüsszeli „hazafias szabadság-frakcióban" az EP-választás után.

Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadja az osztrák alkancellárt. Heinz-Christian Strachéval Európa jövőjéről, köztük a migrációs válságról egyeztetnek.

Osztrák lapinformációk kiemelték, mindkét politikus elkötelezett a jószomszédi viszony elmélyítésében, ezért a kapcsolatok szorosabbá tételéről is tanácskoznak.

Orbán Viktor miniszterelnök és az alkancellár 15 órakor közös sajtótájékoztatót tartanak, amelyet a Hír TV élőben közvetít.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!