2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk 02:00

Belföld

Továbbra sem láthatja el polgármesteri munkáját a gödi városvezető

Méltatlanok a gödi politikusok a lakosság képviseletére - erről beszélt Göd momentumos polgármestere, miután újabb fegyelmi eljárást szavaztak meg ellene. Balogh Csaba koncepciós eljárásként tekint az ügyre, amelynek eredményeként további harminc napig nem gyakorolhatja polgármesteri tevékenységét és kizárólag civilként kísérheti figyelemmel a város sorsát. Az ellenzéki képviselők szerint a momentumos polgármester ellehetetleníti az önkormányzati munkát.

  • Továbbra sem láthatja el polgármesteri munkáját a gödi városvezető

Zajosan és indulatoktól sem mentesen zajlott a keddi testületi ülés Gödön. A legfontosabb programpont Balogh Csaba momentumos városvezető újabb fegyelmi eljárásának ügye volt. A városvezető politikai ellenfelei ugyanis újabb 30 napra fel akarta függeszteni Balogh Csabát.

A polgármestert támogató képviselők koncepciós eljárásról beszéltek.

Az ellenzéki egység azután bomlott meg, hogy a polgármester kijelentette, nem tud együtt dolgozni az LMP-s Fülöp Zoltán, valamint a DK-s Lőrincz László alpolgármesterekkel. Válaszul fegyelmi eljárást indított a baloldali többségű testület, ez idő alatt pedig nem irányíthatja a várost Balogh Csaba.

A DK-s párttagságát felfüggesztő Lőrincz László szerint a polgármester rendszeresen megsérti a képviselői jogok.

Az indulatoktól felfokozott ülés kis híján fizikai erőszakba torkollott. A fegyelmi eljárásról szóló szavazást a bekiabálások miatt meg kellett ismételni.

A képviselőtestület végül ellenszavazat nélkül fogadta el az újabb fegyelmi eljárást.

Az ülésen látogatóként jelen lévő Balogh Csaba szerint jól látszódik, hogy az LMP-s, a Jobbikos és DK-s párttagságukat felfüggesztő képviselők, így az ülés előtt még békülékeny hangnemben nyilatkozó Szilágyi László sem akar együttműködni vele.

Balogh Csaba bíróságon támadja meg a képviselőtestület döntését, azonban újabb harminc napig biztosan nem tudja gyakorolni polgármesteri tevékenységét.

Kapcsolódó:

Markó József: Törvényszerű volt, hogy felbomlott az ellenzéki egység Gödön

Botrányba fulladt a gödi testületi ülés

Keménymag: Ki, kit szúr majd hátba?

Fekete-Győr: A gödi ügyet nem sikerült lezárni

Sajtóklub: Gödi összecsapásból tihanyi kirakattalálkozó

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!