2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Sajtóklub: Gödi összecsapásból tihanyi kirakattalálkozó

Hír TV

2020. augusztus 10., hétfő 21:55

A DK és a Momentum gödi összecsapásáról és annak következményeiről is beszélgetett Bencsik András, Néző László, Gajdics Ottó és Bayer Zsolt műsorvezető.

Gyurcsány Ferenc az MSZP után minden bizonnyal a Momentummal is le akar számolni. A Momentumnak nem tetszik az ötlet, hogy Gyurcsányné legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje – olvasta fel a Kiszelly Zoltán politológus által a Magyar Nemzetben megfogalmazott gondolatokat felvezetésül Bayer Zsolt.

A Momentum inkább Cseh Katalint szeretné hasonló szerepben látni, amit a DK ugyanakkor kinevetett. Ezt követően alakult ki egy gödi konfliktus, mely nem sokkal később országos szintűvé vált.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője már semmilyen logikus döntést nem vár a baloldaltól, ahol szerinte minden és mindennek az ellenkezője is lehetséges.

„Egy picit engedjétek meg, hogy sajnáljam az ellenzéket, mert nagyon nehéz helyzetben vannak szegények. Most gondoljatok bele, hogy tíz év kormányzás után még mindig 51-52 százalék a Fidesz népszerűsége, a miniszterelnöké még nagyobb.”

- jegyezte meg Néző László, a Mediaworks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője.

Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András, Tihany közeli „kirakattalálkozójáról” is megemlékeztek a műsor résztvevői, elgondolkodva azon, hogy ez egyfajta „álvigyorgás” a média felé vagy valódi béke, melyről ne lehet tudni, hogy meddig tarthat.

„Az utolsó percekig fog menni a háború, tehát az utolsó percig próbálnak osztozkodni, hogy a majdani, reménybeli koncból, ki, mekkorába nyúlhat bele.”

- állapította meg Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője.

Gajdics Ottó, a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője rámutatott, hogy arra is figyelni kell, hogy a baloldal részéről mi az, ami előttünk zajló színjáték és mi az, ami az általuk egymással vívott küzdelem része, amely a háttérben zajlik.

„Vannak konfliktusok, de nincs itt semmi gond elvtársak. Menjünk tovább, nincs itt semmi látnivaló.”

- mondta Néző László, a Mediaworks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője a baloldal hozzáállását illetően.

Teljes adás:

Kapcsolódó anyagok:

Felfüggesztette DK-s párttagságát Göd három önkormányzati képviselője

Hlavács: Lehet, hogy a DK szeretné bedarálni a Momentumot

Plusz-mínusz: Gyurcsány megpróbál területet foglalni

Gyurcsány: A gödi helyzet okoz némi zavart

Fekete-Győr András: A DK a hunyó Gödön

 

Hír TV