2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Belföld

Vályi-Nagy István: Magyarország járványügyi szempontból nagyon jól teljesített

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatója. Az eseményt 11 óra után a HírTV élőben közvetíti.

  • Vályi-Nagy István: Magyarország járványügyi szempontból nagyon jól teljesített

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3741 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Ezzel 486 főre emelkedett az elhunytak száma, 1690-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1565 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti. 442 fő igényel kórházi kezelést, közülük 28-an vannak lélegeztetőgépen – számolt be vasárnap hajnalban a koronavirus.gov.hu tájékoztató oldal.

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs munkatársa arról beszélt, hogy május 22-től megváltoztak a Szerbiába történő beutazás feltételei, a szerb hatóságok minden személyt külön feltétel szabása nélkül beléptetnek, aki rendelkezik a beléptetés általános feltételeivel. A Magyarországra belépők csak a kijelölt humanitárius tranzitútvonalakon közlekedhetnek, és csak a megjelölt pihenőhelyeken állhatnak meg, és a legrövidebb időn belül el kell hagyniuk Magyarország területét.

A main napon 1392-re emelkedett a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését szolgáló mobiltelefonra letölthető informatikai alkalmazásra regisztráltak száma. A mai napon az aktív felhasználók köre 910 fő. Beszámolt arról is, hogy a mai napon 1038 hatósági házi karantént rendeltek el. Így az érvényben levő karanténok száma 11934.

A sajtótájékoztatón Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Kórház főigazgatója elmondta, hogy a járvány első heteiben a Dél-Pesti Kórház volt az egyetlen intézmény, amelyet a pozitív megbetegedettek ellátására kijelöltek.

Az orvosok, ápolók rengeteget dolgoztak, volt, aki beköltözött a kórházba.

A főigazgató elmondta, törekedtek munkatársaik védelmére, ezért nagyon kevés egészségügyi dolgozó kapta el a vírust és többeknél az sem volt bizonyítható, hogy a kórházban betegedett meg.

Vályi-Nagy István elmondta, összesen 325 igazoltan beteget láttak el a kórházban, ebből 52 beteget az intenzív osztályon. A főigazgató emlékeztetett: a 100 ezer emberre vetített halálozások száma sokkal alacsonyabb volt országunkban, mint a fejlett nyugati országokban. A Dél-Pesti Kórház kezeléseinek célja az volt, hogy minél kevesebb beteg kerüljön intenzív osztályra, hiszen ott már nagyon alacsony a túlélési arány.

Intézményükben több vírusellenes terápia vizsgálata is folyik

– számolt be a főigazgató.

Vályi-Nagy István ezután köszönetet mondott minden olyan orvosnak, ápolónak és a frontvonalban lévőket segítő önkénteseknek és további segítőnek, akik részt vettek a járvánnyal történő megküzdéssel. Figyelmeztetett:

a járvány nem múlt el, csupán csökkenőben van,

ezért arra kérte az embereket, hogy a szabályokat továbbra is tartsák be.

Kérdésre elmondták, hogy vérplazma kezelésben négyen részesülnek, egy beteg az intenzív osztályról visszakerülhet a fertőző osztályra, és a remények szerint hamarosan gyógyultan távozhat. Jelezték ugyanakkor, hogy a vérplazma terápia kísérleti jellegű, de aki be akar lépni a programba, az jelezheti.

HírTV/Magyar nemzet

KAPCSOLÓDÓ: 

Maszkok, monitorok és lélegeztetőgépek érkeztek

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!