2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Aki a miénk – Martonyi János írása Novák Katalin államfőjelöltségéről

„Most lenne egy alkalom, hogy ebben a bizalomhiányos világban bizalmat adjunk valakinek, aki mindannyiunké lehetne” – írja Martonyi János, aki a Mandineren szólal meg külügyminiszteri leköszönése óta először közéleti témában.

  • Aki a miénk – Martonyi János írása Novák Katalin államfőjelöltségéről

Mit érhet el egy kedves magyar mosoly az egymásnak feszülő szuperhatalmak, az egyre tökéletesebb nukleáris és hagyományos fegyverek, a mozgósítások és csapat­összevonások, a háborúk, forradalmak és államcsínyek, az éhínségek, járványok és válságok, a globális kockázatok és a mindezek által felerősített népmozgások egyre veszélyesebb világában? Talán többet, mint gondolnánk.

A több diploma, a magabiztos nyelvtudás, a diplomáciai és politikai tapasztalat, a mindenkori, bármilyen szintű feladatok lelkiismeretes és magas színvonalú ellátásának készsége és képessége biztosan sokat segít. Mindez nagyon fontos, de nem a legfontosabb. Mert a legfontosabb mindig a szív, tehát az ember. Az elkötelezettség, a bizalom és a szeretet. Nemrégiben szerkesztett és ajánlásokkal látott el egy könyvet: „…ami a miénk” – ötven írás a családról. Aki nem bízik benne, nyugodtan vegye kézbe a kötetet, nyissa fel találomra. Biztosan nem a politikai táborok közötti ellentétek, a világszerte elkerülhetetlenül elszabaduló ideológiai harcok fognak az eszébe jutni, hanem valami olyan, ami mindannyiunkban közös, ami a miénk. És ráébredünk, hogy mennyi fontos dolog köt össze bennünket, kurucokat és labancokat, szocialistákat, liberálisokat és konzervatívokat (bármit jelentsenek is ezek a mesterséges kategóriák) vagy éppen azokat, akiket gyakran önkényesen ki- és elnevezünk valaminek a politikai harcok hevében. Politikai harcok természetesen vannak. 

A teljes cikk ITT érhető el.

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!