2020. március 31.,
kedd, Árpád napja

A polgármester szerint törvényt sért az ellenzék Szekszárdon

Hír TV

2020. január 25., szombat 10:18

Törvénysértő körülmények között váltotta le az ellenzék Szekszárd két önkormányzati cégvezetőjét - állítja a város fideszes polgármestere. A vagyonkezelő új vezetője az Éljen Szekszárd Egyesület frakcióvezetőjének barátja lett.

Leváltotta a szekszárdi Vagyonkezelőnek és a Sportközpontnak a vezetőit az önkormányzat gazdasági bizottsága. A testület csak és kizárólag az Éljen Szekszárd Egyesület tagjaiból áll. A két érintettet meg sem hívták az egyébként is zárt ülésre.

A bizottság elnöke szerint joguk volt ilyen döntést hozni. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy formailag is megfeleltek e jogszabályoknak.

"Azt nem tudjuk, hogy az indoklása, hogy miért történt a felmentés, az nyilvános-e vagy nem, de ezt nem is nekünk kell megítélni, mert a jegyzőkönyvet a polgármesteri hivatal készíti el, és ha ők kiteszik a honlapra, akkor nyilvánosságra kerül az indoklás, ha nem akkor pedig nyilván az a jogszabályi előírás, hogy az indoklás nem nyilvános."

- mondta Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd Egyesület frakcióvezetője.

A város kormánypárti polgármestere szerint az Éljen Szekszárd Egyesület tagjai a képviselői díjakon keresztül az érdekkörüket fizeti ki, és saját embereiket ültetik a cégek felügyelőbizottságaiba.

"32 millió forintit vettek el a szekszárdiaktól csak a bizottsági működést illetően, és nem biztosították azt a fajta egyensúlyt, amelyet a választók megteremtettek, hogy nagyjából a város fele szavazott a FIDESZ-KDNP a másik fele pedig az ÉSZ jelöltjeire. Az ügydöntő bizottságokban csak kizárólag Éljen Szekszárd képviselők vesznek részt."

- jegyezte meg Szekszárd polgármestere, Ács Rezső.

A polgármester elmondta: az ülésen meg is nevezték a vagyonkezelő új vezetőjét, aki az Éljen Szekszárd Egyesület frakcióvezetőjének Bomba Gábornak a barátja.

Hír TV