2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Gyermek elsősegély táblák kerülnek a játszóterekre

Gyermek elsősegély információs táblákat helyeznek ki országszerte a játszótereken – jelentette be Hornung Ágnes, a Kulturális és Információs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten, egy XII. kerületi játszótéren tartott sajtótájékoztatón.

  • Gyermek elsősegély táblák kerülnek a játszóterekre

Hornung Ágnes közölte, hogy a Magyar Gyermekmentő Alapítvány a családokért felelős államtitkársággal összefogva majdnem háromezer táblát gyártott le, amelyeket vármegyénként 100-130 játszótérre helyeznek ki.

A táblák olyan alapinformációkat tartalmaznak, amelyek kisebb baleseteknél segítik a szülőket a gyermek ellátásában, valamint megmutatják, hogy nagyobb baj esetén mit kell tenni a mentők kiérkezéséig - ismertette az államtitkár.

Hornung Ágnes kiemelte, a tárcának kiemelten fontos a családok biztonságának erősítése, valamint a kiszámíthatóság biztosítása a teljes életútjuk során.

Fonti Krisztina, a Hegyvidék alpolgármestere és a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje azt hangoztatta, hogy a gyermek a legnagyobb kincs, ezért fontos biztonságban tudni, a XII. kerületben pedig sokat tesznek ennek érdekében.

Jól felszerelt óvodákban várják a gyermekeket, az óvodapedagógusoknak plusz juttatásokat biztosítanak, és idén az országos átlag felett emelték a bérüket, mert meggyőződésük, hogy meg kell becsülni azokat, akik a gyerekekkel foglalkoznak. Továbbá "fecskeházat" hoztak létre, amelyben pályakezdő óvodapedagógusok, valamint szociális területen dolgozók lakhatnak alacsony lakbérért - számolt be róla az alpolgármester.

Fonti Krisztina elmondta azt is, hogy a kerületben 29 játszótér van, amelyből az elmúlt években 27 teljesen megújult vagy újonnan épült, és jelenleg is folyamatban van újabbak létesítése és felújítása.

Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy tapasztalataik szerint a gyerekbalesetek 75 százaléka megelőzhető lenne, és a szülők sokszor tanácstalanok, ha baj történik.

Ezért indítottak el 18 évvel ezelőtt ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamokat, amelyeken eddig 45 ezer szülő, pedagógus, gyermekfelügyelő vett részt.

Annak érdekében, hogy ennél is több emberhez el tudják juttatni a fontos információkat egy évvel ezelőtt ingyenes gyermek elsősegély-applikációt fejlesztettek, most pedig információs táblákat helyeznek ki, amelyek olyan gyakran előforduló esetekkel kapcsolatban nyújtanak segítséget mint a fej- vagy gerincsérülés, törés, orrvérzés, darázscsípés, allergiás reakció.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!