2019. március 18.,
hétfő, Sándor, Ede napja

A biztonságot is szolgálja az új kerékpárút

Hír TV

2019. március 17., vasárnap 12:34, frissítve: vasárnap 13:28

Új kerékpárút épült Bólyban. A 96 millió forintos beruházás révén mostantól biztonságosan lehet megközelíteni a település ipari parkját. Az elmúlt években ugyanis jelentősen megnőtt a járműforgalom a térségben.

Bólyt már eddig is három irányból lehetett kerékpárúton megközelíteni, ezek hossza 30 kilométer. Ehhez csatlakozott most egy 1,2 kilométeres szakasz, mely az ipari parkkal köti össze a várost.

„Nagyon örülünk, hogy bővült a kerékpárút, csak jó lenne, ha nagyobb kilométer hosszban lenne, mondjuk Mohács és Bóly között, vagy Bóly és Mohács között, mivel akkor a bólyiak biztonságosabban tudnak kerékpározni. Elvileg nem is sok hiányzik hozzá, mert Szajkig megvan és akkor Szajk és Lánycsók között kellene” – mondta Györgyné Nagy Marcella.

A város ipari parkjában csaknem 30 vállalkozás működik. Az új úttal a munkába járás ezután biztonságosabb lesz.

„Ez egy nagyon forgalmas útvonal, hisz a Bóly Zrt.-nek több telephelye van erre. Óriási a forgalom és ennek ellenére az ipari parkban nem volt kivezető gyalogút, kerékpárút. Hála istennek ez most megoldódott” – mondta Hárs József, a település polgármestere.

A projekt részeként kerékpárokat is beszerzett az önkormányzat, amelyeket a dolgozók ingyen használhatnak. Az óvodások és iskolások pedig a közlekedési szabályok betartását tanulhatják velük.

„Örömmel használok minden kerékpárutat itt a térségemben. Gyakran közlekedek részben autóval, utána félreteszem az autót és a kistelepülések között már kerékpárral. Bólyon csodálatos fejlesztések történnek. Ezt is egy ilyennek gondolom. Ebben a négyezer fős kisvárosban ezer ember dolgozik már, közúton és most már kerékpáron is tökéletesen megközelíthető” – mondta Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője.

Az út építését az Unió 96 millió forinttal támogatta. A beruházás 5 hónap alatt készült el.