2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Troll

Troll: Karácsony Gergelynek el kellene kezdenie dolgozni

Az nem megy, hogy öt évig csak egyeztetgetünk és szakértünk, a politikai egy kőkemény meló és Karácsony Gergely főpolgármesternek el kellene végre kezdenie dolgozni, hiszen az mindet elárul egy politikusról, ha valódi döntési pozícióban semmit sem tud csinálni – hangzott el Troll című műsorunkban. Ezúttal Lentulai Krisztián, Pindroch Tamás és Szarvas Szilveszter voltak M. Dobos Marianne vendégei.

  • Troll: Karácsony Gergelynek el kellene kezdenie dolgozni

 

Tavaly nyáron Karácsony Gergely egy videót is készített arról, hogy lement a 3-as metróba, ahol a hőmérője csaknem 35 fokot mutatott. Ehhez képest a héten a Fővárosi Közgyűlésben leszavazták a 3-as metró utólagos klimatizálását. A sajtóbeszámolókra reagálva Karácsony Gergely a közösségi oldalán – hol máshol – azt írta, „pofátlanság, amit a kormányzati propagandasajtó” művel és hangsúlyozta, „legyen világos: miattuk, kizárólag miattuk van döglesztő meleg nyáron a 3-as metrón”.

M. Dobos Marianne szerint egy olyan ígéretről van szó, ami kis jóindulattal hozzásegítette Karácsony Gergelyt ahhoz, hogy Budapest főpolgármestere legyen, ugyanakkor ahelyett, hogy megszavazták volna a javaslatot, ő inkább visszatámad a közösségi oldalán, hogy Tarlós István, a Fidesz hibája és a jobboldal miatt van kánikula nyáron.

Hozzá kell tenni, hogy Karácsony Gergely a szerződések bonyolultságára kezdett el hivatkozni, ugyanakkor a Facebookon, ahol ő éli világát leírta, megkezdték az egyeztetéseket – erről már Lentulai Krisztián beszélt. A Karc FM főszerkesztő-helyettese szerint ez a lépés is jól mutatja, hogy mire lehet készülni a következő öt évben.

A politika az meló, az munka, amit lassan el kellene kezdeni. Az, hogy Karácsony egyeztetgetni fog és össze fog hívni különböző szakértői testületeket, ezt fogjuk öt évig látni

– tette hozzá.

 
A Párbeszéd politikusai 2017 nyarán a Deák téri metrómegállónál.
 

Pindroch Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy ellenzékből bármit lehet mondani, amihez semmi felelősség nem társul. A Figyelő főmunkatársa úgy fogalmazott, lehet rohangálni lenn a metrómegállókban, lehet fél meztelenül papucsban és törölközőben pózolni, de amikor cselekedni kellene, amikor valódi döntési pozíció van, az mindent elárul egy politikusról, hogy semmit sem tud csinálni.

Szarvas Szilveszter rámutatott, a balliberális sajtó pedig ahelyett, hogy Karácsonyt számon kérné, el is kezdte a szerecsenmosdatást. A PestiSrácok főszerkesztő-helyettese szerint „sikerült a nyulat kiugrasztani a bokorból”, hiszen a Fidesz-KDNP Karácsony Gergely ígéreteit vitte be a közgyűlésbe, de mindegyik le lett szavazva, úgy a Lánchíd, mint az Alagút felújítása, a 3-as metró klimatizálása és a hajléktalanellátás támogatásainak növelése.

M. Dobos Marianne szerint

Karácsony Gergely a választási programját nagyon jó kommunikációs szakemberek írhatták meg.

A kommunikáción túl a politika szűkíti a saját terét és Gyurcsányék a háttérből diktálnak, direkt szűkítik a mozgásterét és innentől úgyis az lesz, amit a politikai ellenfelei - most „szövetségesei” - akarnak – tette hozzá.

Egy modern kori Kemény Henrikként, egy bábjátékosként mozgatja Gyurcsány ezeket a szálakat

Lentulai Krisztián meglátása szerint. Ilyen bábnak nevezte Dobrev Klárát, Karácsony Gergelyt és Jakab Pétert is.

Teljes adás: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Troll: „Ezt a meccset a Himnusz alatt nyertük meg”

Troll: „Ezt a meccset a Himnusz alatt nyertük meg”

A HírTV kekeckedő műsorában ezúttal Dezse Balázs, a Karc FM műsorvezetője, Kalmár Tibor író, médiaguru, Gav Duncan skót Fidesz-bérenc és Apáti Bence, a Fidesz illiberális NER-táncosa tartott sajátos elemzést. Műsorvezető: Lentulai Krisztián.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!