2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

A trónfosztott királyság 11:25

Soroló

Soroló: Megnyílt a 79. OMÉK

A magyar mezőgazdaság legrangosabb seregszemléje a Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Az OMÉK 79. alkalommal nyitotta meg kapuit. Idén 40 ezer négyzetméteren 680 kiállító várta a szakmai érdeklődőket és a nagyközönséget.

  • Soroló: Megnyílt a 79. OMÉK

Nagy István agrárminiszter a magyar mezőgazdaság legrangosabb seregszemléjének, valamint az anyaországi és a határon túli gazdák ünnepének nevezte a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt, amelyet Jakab István, az Országgyűlés alelnöke nyitott meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

A magyar gazdaság jól teljesít, és ehhez a gazdák sikere, teljesítménye is hozzájárul: a mezőgazdaság teljesítménye tavaly elérte a 2720 milliárd forintot, 2010 és 2018 között 33 százalékkal emelkedett, ezzel a legjobb eredményt érte el Magyarország az Európai Unióban - mondta Nagy István.

Aratás: kevesebb kukorica lesz

A Baranya megyei Szalánta határtában jártunk. A Szalánta Zrt. 1200 hektáron gazdálkodik ebből idén 300 hektáron napraforgót és csaknem 500 hektár kukoricát vetettek. A napraforgót már betakarították, a kukorica aratása pedig a napokban kezdődött el. A tavalyi évhez képest később érett a kukorica. A hozam vélhetően el fog maradni 2018. évihez képest.

Vidéki érdekes: Komlószüret

Az Uradalmi Sörmanufaktúra 2016-ban alapított vándorsörfőzde. Sörfőzdék szabad kapacitását veszik igénybe, hogy lefőzzék saját sörüket immáron sokak számára elérhető mennyiségben. Nevük, receptjeik születésének helyszínéül szolgáló családi birtokra, az egykori Váli Uradalomra utal.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!