2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Soroló

Soroló: Megkezdődött a vetés

A legtöbben megkaphatják az államkincstártól a mezőgazdasági támogatások előlegét. Bemutattuk kiknek és mennyi jár a támogatásból. Az aratásnak vége, megkezdődött a vetés. Békés megyében a gazdák már nagy erőkkel dolgoznak a talaj előkészítésén és azon, hogy a vetőmag mielőbb a földbe kerüljön. Kelet-Közép-Európa legnagyobb gombatermesztő vállalkozásánál jártunk, ahol húszezer négyzetméteren heti százharminc tonna csiperke és laskagomba kerül a piacra. Bemutattuk mitől sikeres a vállalkozás.

  • Soroló: Megkezdődött a vetés

Előleget kapnak a gazdák

Már elkezdődött a mezőgazdasági támogatások előlegének kifizetése. Idén több, mint 170 ezer kérelmet nyújtottak be az államkincstárhoz a gazdák. Kondra Laura, a Magyar Államkincstár elnökhelyettese tájékoztatott bennünket ezek különböző fajtáiról és a kérelmek elbírálásának menetéről.

Megkezdődött a vetés

Bozsár Tamás gazdálkodó beszélt az időjárás jelentőségéről a megkezdődött vetés kapcsán. A munkához kedvező ez az idő, ugyanakkor igyekezniük kell, mert a földek hamar kiszáradhatnak. Ha a magok nem kapnak esőt akkor nem lesz 100%-os a kelés, vagyis az alacsony nedvességtartalmú földben a búza ligetesen kezd el nőni. Míg a száraz földbe kerülő szemek ki sem hajtanak.

Népszerű a gomba

Kelet-Közép-Európa legnagyobb gombatermesztő vállalkozása Magyarországon található. 20 ezer négyzetméteren heti 120-130 tonna csomagolt csiperke és laskagombát küldenek a piacra az általunk meglátogatott ócsai telepről. A Bio-Fungi Kft. tulajdonosa és ügyvezetője Mutsy Árpád, az 1990-es évek elején kezdte a gombtermesztést a kőbányai mészkőpincékben.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Soroló: Roham a hatósági áras tűzifákért

Soroló: Roham a hatósági áras tűzifákért

Szárazságtűrő növényeket tesztelnek egy Körös-Maros menti biofarmon, október 7-ig tehetnek ajánlatot a gazdálkodók a környéken lévő díszhektárnál kisebb állami földek megvásárlására és roham a hatósági áras tűzifákért. 2022. október 01.
Soroló: Jó hírekkel érkezett az agrárminiszter a Bábolnai Gazdanapokra

Soroló: Jó hírekkel érkezett az agrárminiszter a Bábolnai Gazdanapokra

A gazdaságok első hektárjainak emelt szintű támogatásával a kis és közepes gazdálkodók felé csoportosítanak át 189 millió eurónyi forrást 2023-tól - jelentette be az agrárminiszter a 35. Bábolnai Gazdanapok ünnepélyes megnyitóján. 2022. szeptember 24.
Soroló: Magyarország Legszebb Birtoka

Soroló: Magyarország Legszebb Birtoka

Soroló, a vidék magazinja. 2022. szeptember 17.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!