2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Soroló

Soroló: Megkezdődött a vetés

A legtöbben megkaphatják az államkincstártól a mezőgazdasági támogatások előlegét. Bemutattuk kiknek és mennyi jár a támogatásból. Az aratásnak vége, megkezdődött a vetés. Békés megyében a gazdák már nagy erőkkel dolgoznak a talaj előkészítésén és azon, hogy a vetőmag mielőbb a földbe kerüljön. Kelet-Közép-Európa legnagyobb gombatermesztő vállalkozásánál jártunk, ahol húszezer négyzetméteren heti százharminc tonna csiperke és laskagomba kerül a piacra. Bemutattuk mitől sikeres a vállalkozás.

  • Soroló: Megkezdődött a vetés

Előleget kapnak a gazdák

Már elkezdődött a mezőgazdasági támogatások előlegének kifizetése. Idén több, mint 170 ezer kérelmet nyújtottak be az államkincstárhoz a gazdák. Kondra Laura, a Magyar Államkincstár elnökhelyettese tájékoztatott bennünket ezek különböző fajtáiról és a kérelmek elbírálásának menetéről.

Megkezdődött a vetés

Bozsár Tamás gazdálkodó beszélt az időjárás jelentőségéről a megkezdődött vetés kapcsán. A munkához kedvező ez az idő, ugyanakkor igyekezniük kell, mert a földek hamar kiszáradhatnak. Ha a magok nem kapnak esőt akkor nem lesz 100%-os a kelés, vagyis az alacsony nedvességtartalmú földben a búza ligetesen kezd el nőni. Míg a száraz földbe kerülő szemek ki sem hajtanak.

Népszerű a gomba

Kelet-Közép-Európa legnagyobb gombatermesztő vállalkozása Magyarországon található. 20 ezer négyzetméteren heti 120-130 tonna csomagolt csiperke és laskagombát küldenek a piacra az általunk meglátogatott ócsai telepről. A Bio-Fungi Kft. tulajdonosa és ügyvezetője Mutsy Árpád, az 1990-es évek elején kezdte a gombtermesztést a kőbányai mészkőpincékben.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!