2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Soroló

Soroló: Lesz elegendő kenyérgabona Magyarországon

A Hír TV eheti Soroló című műsorában többek között azzal foglalkoztak, hogy közepes mennyiségű termésre számítanak búzából a Békés megyeiek, de bemutatták egy sikeres, nagykőrösi tejgazdaság működését is.

  • Soroló: Lesz elegendő kenyérgabona Magyarországon

Két-három héten belül Békés megyében befejezik az aratást. A kalászok makkegészségesek, és bár rövidebbek, tele vannak kitelt szemekkel. A műsorban az is elhangzott, hogy az őszi vetés körülményei jók voltak, és bár a gazdák száraz talajba, de megfelelő szaktudással vetettek. A búza kikelt, és szépen kisorolt, a március-áprilisi aszály miatt viszont nem tudott teljesen kifejlődni, beérni, ezért nem is várható rekordtermés. Hektáronként 60-65 mázsával számolnak a szakértők, amely jó közepes mennyiségnek mondható.

Bozó József, a NAK Békés Megyei szervezetének alelnöke arról  beszélt a műsor stábjának, hogy a megye déli részében vágnak először az országban. A búzaszemek víztartalma is megfelelő, 12-13-as, és a gyom is elkerülte a kultúrnövényt, így egy erős kéthetes aratás várható – hangsúlyozta.

A műsor hátralévő részében a nézők megismerhették annak a nagykőrösi tejgazdaságnak a történetét, amely három évtizede hazánk legsikeresebb tejgazdaságaként működik, és mára már a fiatalok is segítik a vállalkozás munkáját.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Transzgender mesék az óvodákban

Transzgender mesék az óvodákban

A woke ideológia már bevette Nyugat-Európát is – vitatták meg külföldi szakértők az MCC budapesti oktatási csúcstalálkozóján.
A nap kérdése

A nap kérdése

Megengedhetőnek tartja, hogy Macron francia elnök NATO-katonákat küldene Ukrajnába?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!