2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Soroló

Soroló: Keressük Magyarország legszebb birtokát

A HírTV gazdabarát magazinjából kiderül, hogy a sokévi átlaghoz képest több árpa termett idén, de a búza és a repce átlag alatti. Ugyanakkor javíthat a helyzeten, hogy a gabona kereskedelmi árai kedvezőek.

  • Soroló: Keressük Magyarország legszebb birtokát

A közepesnél gyengébb az idei kalászos gabonatermés, de az ár némileg kompenzálja a kiesést – így lehetne összefoglalni az Agrárminisztérium sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

Az extrém időjárás ellenére a gabona- és olajos növénytermesztők egy átlagos évet zárhatnak majd.

Te kit választanál?

Minden nap 85 éhes száj várja, hogy eljöjjön a reggel etetés ideje a Zala megyei Várvölgyi birtokon. A Farm54 a terület nagyságáról kapta a nevét, ugyanis egy 54 hektáros birtokróél van szó, mely a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban Natura 2000-es területen fekszik. Többségében fekete Aberdeen Angus szarvasmarha található a gazdaságban, de néhány vörös egyed is előfordul.

A Farm54 birtok idén megtiszteltetésben részesült, jelölték ugyanis az Agrotrend csoport által megálmodott Magyarország legszebb birtoka címre. A megmérettetés során azokat az agrárgazdaságokat keresik, amelyek példakéül szolgálhatnak a hazai agrárvilág képviselőinek. A szervezők kifejezetten fontosnak tartják a magyar mezőgazdaság felemelkedését különös tekintettel agrárszakmai és -technikai szempontokból. A megmérettetést hét kategóriában hirdették meg. A Farm54 az állattenyésző birtokok közül kerül a három döntős közé.

Válaszd a juhhúst!

Mintegy 40-50 éve a magyar juhtenyésztés a virágkorát élte hárommilliónál is több állattal. Az utóbbi években 900 ezer-1,1 millióra tehető a magyar juhállomány, és 600-650 ezer bárányt tenyésztenek évente. A juhtartás az év 365 napján 24 órás odafigyelést követel.

Az ágazat szereplői jelenleg csak úgy tudnak felszínen maradni, hogy kiaknázzák a különböző támogatásokat.

Teljes adás: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!