2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napindító 04:00

Soroló

Soroló: A legmagasabb szintű kereskedelmi igények kiszolgálása

Megnyílt a 38. AGROmashEXPO és 10. AgrárgépShow, ahol többek között mezőgazdasági gépek, technikai innovációk és színvonalas szakmai programok várták az érdeklődőket. Harminc hektár alapterületű üvegház épül öt éven belül Hegyeshalom és Bezenye között. A projekt jelentőségéről és jelenlegi munkálatairól is szó volt a mai adásban. Ellátogattunk Bőszénfára, ahol a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület egyik fő tenyészete van és bemutattuk azt is, hogyan hasznosíthatók ezek az állatok a mezőgazdaságban.

  • Soroló: A legmagasabb szintű kereskedelmi igények kiszolgálása

Gépek seregszemléje

38. alkalommal rendezték meg az AGROmashEXPOt és 10. alkalommal az AgrárgépShowt Budapesten. A négy napos agráripari rendezvény megnyitóján Nagy István agrárminiszter kiemelte:

„Ha az ország sikeres és versenyképes szeretne lenni az ágazatban, akkor az eddigieknél is több beruházásra és fejlesztésre van szükség.”

Üvegház épül

2019. március 19-én jelentette be a FAKT AG német ingatlanfejlesztő cég, hogy Hegyeshalom és Bezenye között építi fel új projektjét. A beruházás egy háromszázharminc hektáros területet érint. Akkor így foglalta össze a fejlesztés jelentőségét Nagy István agrárminiszter:

„A beruházás egész Közép-Európában egyedülálló, közel háromszázharminc hektár területen valósul meg. Központi eleme egy olyan kertészeti, termelési, feldolgozási és logisztikai központ létrehozása, amely lehetővé teszi a legmagasabb szintű kereskedelmi igények kiszolgálását is, egész Európában.”

Génmegőrzés

Robosztus testalkat, erős csontozat, hatalmas izomtömeg a magyar hidegvérű ló jellemzői. Ősei valószínűleg már a honfoglalás korában is éltek a Kárpát-medencében, de Magyarországon először a Dunántúlon terjedtek el az 1880-as években. A szervezett tenyésztés már az 1900-as évek elején elindult, majd a második világháború után már államilag elismert fajta lett és az igás állomány pótlására, Belgiumból és Franciaországból hoztak méneket.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!