2019. október 18.,
péntek, Lukács napja

Soroló

Hír TV

2019. április 28., vasárnap 08:36

Már 25 ezren beadták a földalapú támogatási kérelmeket – május 15-én jár le a beadási határidő; A zöldborsónak is nagy szüksége lenne a kiadós csapadékra – a borsótermesztők aggódnak az idei termésért, Bemutatjuk, mitől sikeres a dél-balatoni vidék a borkészítés területén.

Április 9-én elkezdődött a földalapú támogatási kérelmek beadása. Adásunkban nyilatkozott Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár. A politikus elmondta, a 2015-ben elkezdett rendszert viszik tovább és fejlesztik. Az apróbb módosításokra persze érdemes figyelni kell!

Mi lesz a zöldborsóval?

Kedvezőtlenül érinti az aszály a gyümölcs- és zöldségtermő területeket. Az egyik legveszélyeztetettebb növény a zöldborsó, amit hazánkban mintegy 12 ezer hektáron terjesztjük. A zöldborsóágazat szakemberei aggódva figyelik a zöldborsó-táblákat.

Vidéki érdekes

A Balatonboglári borvidék, más néven Dél-balatoni borvidék Magyarország egyik, Somogy megye egyetlen borvidéke és 37 teleülést foglal magába. A szőlő kétharmada fehér egyharmada pedig kékszőlő. A borvidék komoly jövőképpel rendelkezik. Az idős, tapasztalt borászok mellett ott vannak a feltörekvő, fiatal szakemberek is. A generációváltást egy ültetvénymegújítás is követi.

Hír Tv