2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:10

Soroló

Soroló

Már 25 ezren beadták a földalapú támogatási kérelmeket – május 15-én jár le a beadási határidő; A zöldborsónak is nagy szüksége lenne a kiadós csapadékra – a borsótermesztők aggódnak az idei termésért, Bemutatjuk, mitől sikeres a dél-balatoni vidék a borkészítés területén.

  • Soroló

Április 9-én elkezdődött a földalapú támogatási kérelmek beadása. Adásunkban nyilatkozott Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár. A politikus elmondta, a 2015-ben elkezdett rendszert viszik tovább és fejlesztik. Az apróbb módosításokra persze érdemes figyelni kell!

Mi lesz a zöldborsóval?

Kedvezőtlenül érinti az aszály a gyümölcs- és zöldségtermő területeket. Az egyik legveszélyeztetettebb növény a zöldborsó, amit hazánkban mintegy 12 ezer hektáron terjesztjük. A zöldborsóágazat szakemberei aggódva figyelik a zöldborsó-táblákat.

Vidéki érdekes

A Balatonboglári borvidék, más néven Dél-balatoni borvidék Magyarország egyik, Somogy megye egyetlen borvidéke és 37 teleülést foglal magába. A szőlő kétharmada fehér egyharmada pedig kékszőlő. A borvidék komoly jövőképpel rendelkezik. Az idős, tapasztalt borászok mellett ott vannak a feltörekvő, fiatal szakemberek is. A generációváltást egy ültetvénymegújítás is követi.

Hír Tv

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!