2022. 05. 23. Hétfő Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Soroló

A napkorona faluja

A napenergia hasznosításában sehol sem jutottak ilyen messzire Magyarországon, mint Zalaegerszegen.

Nagypáli: a napkorona faluja. Nemcsak az évről évre megrendezett fesztivált hívják így a félezer lakosú, Zalaegerszegtől alig 10 kilométerre lévő településen. A napenergia hasznosításában sehol sem jutottak ilyen messzire Magyarországon. Egészen bizonyosan itt a legtöbb az egy lakosra jutó napkollektorok száma. A közintézményekben már régóta a zöldenergiát használják fűtésre. Környezetbarát vállalkozások jellemzőek itt a gazdaságra. Egyre fontosabb a településen a turizmus, éppen a „napenergia-nézőbe” érkező csoportok száma a legmagasabb. Néhány évvel ezelőtt a legmagasabb osztályban játszó női focicsapatuk is volt. Köcse Tibor polgármester szerint hamarosan megint lesz.

 

További epizódok

Soroló: A 25. pápai Expo és Agrárpiknik

Lezajlott a 25. pápai Expo és Agrárpiknik. A kétnapos rendezvény megnyitó ünnepségén Nagy István agrárminiszter a szakmai összefogás fontosságát hangsúlyozta. 2022. május 21.

Soroló: Az év legfontosabb földműves dátuma közeleg

A részletekről Ignácz Balázs, a Magyar Államkincstár (MÁK) igazgatója beszélt stábunknak. 2022. május 14.

Soroló: Sárgába borulva

Soroló, a vidék magazinja. 2022. május 07.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Soroló: már a galambot is vágóhídra viszik

Új utakon – letették Görbeházi Galamb Tenyészcentrum alapkövét; Választás – sokan jelentkeztek a parlagon tartott területek támogatására, de közben az unió feloldotta az erre vonatkozó korlátozásokat; Trend – virágot termeszteni is érdemes, hiszen a magyar piacon a járvány óta fellendült az ágazat forgalma, a Jászságba látogattunk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!