2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:55

Sajtóklub

Sajtóklub: Veszélyes belegondolni az ellenzék alternatív valóságába

Írásban válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök Soros Györgynek a brüsszeli magyar-lengyel győzelem kapcsán, a kormányfő szerint a brüsszeli ülés valódi tétje az volt, ki fogja irányítani Európát a jövőben: a tagállamok polgárai által megválasztott kormányok és a belőlük álló tanács vagy Sorosnak sikerül felépítenie egy új hatalmi struktúrát. Természetesen egyebek között erről is beszélt Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője és Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője Bayer Zsolt műsorvezetése mentén.

  • Sajtóklub: Veszélyes belegondolni az ellenzék alternatív valóságába

Ocsmány, undorító és ormótlan – így jellemezte az adás elején Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármesterének azon kijelentését, amit a tenyek.hu tett közzé. Bencsik úgy fogalmazott, az az ellenzék, amelyet Gyurcsány Ferenc próbál összefésülni egyre több nácit talál, ott teremnek csak igazán a nácik.

Gajdics Ottó szerint egyértelmű, hogy a következő lépés a szerecsenmosdatás és majd az lesz a kommunikáció, hogy a sajtó csak kiragadott egy mondatot a szövegkörnyezetből.

Jól látszik, megint ott tartunk, hogy azt hiszik, nekik mindent szabad, mindent el is követnek és majd minket vádolnak meg vele

– tette hozzá a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője arra emlékeztetett, hogy egy később visszavont írása miatt az egész ellenzék hangosan követelte Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának lemondását, pedig az igazi virtigli náci megnyilvánulás Baranyi Krisztinához köthető, hiszen - fűzte hozzá - nincs olyan szövegkörnyezet, amiből egy ilyen mondatot ki lehetne ragadni.

Mindenesetre az eset tanulságos, de - folytatta Bayer Zsolt műsorvezető - az sem volt tanulság nélkül való, hogy egyes ellenzéki politikusok a múlt heti brüsszeli csúcs után azt hangoztatták: Orbán és Morawiecki kapitulált.

Elsősorban Európa győzött, hiszen közel voltunk hozzá, hogy a Soros-féle hálózat lekapcsolja a demokráciát Európában és sunyi, lopakodó módon gyakorlatilag egy erőszakszervezetté alakítsa át

– jelentette ki Bencsik András, aki szerint Orbánék gigantikus diadalt arattak. A Magyar Demokrata főszerkesztője kiemelte, a magyar-lengyel tandem megmentette Európát, az Európai Uniót.

Gajdics Ottó emlékeztetett arra, hogy az állam- és kormányfők csúcsértekezlete után a „legidegesebb” Soros György volt, aki nyilvánvalóan vesztese lett a történteknek, hiszen nem tudja végrehajtani „a balliberálisok által nem létező” Soros-tervet és nem tudta eltakarítani az útból sem a magyar, sem pedig a lengyel kormányt.

A magyar ellenzék viselkedése szintén nagyon érdekes ebből a szempontból. Ők azért harsogják, hogy Orbán hatalmas pofont kapott, hogy elbukott, mert nekik el kell számolniuk, hogy a rájuk költött rahedli pénzből, miért nem tudták elérni, hogy Orbán Viktor behúzza fülét-farkát és elsomfordáljon valahol a végeken

– mutatott rá a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!