2021. augusztus 3.,
kedd, Hermina napja

Sajtóklub: „Tilos az iskolákban a toborzás”

2021. június 14., hétfő 21:50

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó újságíró és Néző László, a Mediaworks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője voltak Bayer Zsolt műsorvezető vendégei a Sajtóklubban.

„Propagandatörvény helyett elfogadást” címmel tüntetést szervezett több civil szervezet hétfőre. A szervezők között van a TASZ, a Magyar Helsinki Bizottság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Háttér Társaság, a Szivárványcsaládokért Alapítvány, a Prizma Közösség, a Budapest Pride és az Amnesty International Magyarország.

„Kormánypárti képviselők olyan kirekesztő és gyűlöletkeltő javaslatokat nyújtottak be, amelyek célja, hogy teljesen eltüntessék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból, és betiltsák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak. Hétfő este az ellen is tiltakozunk, hogy a kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival” – áll az esemény leírásában.

A pedofilellenes törvénytervezethez benyújtott módosítókat úgy lehetne lefordítani, hogy „tilos az iskolákban a toborzás” Bencsik András szerint. Hozzátette, a 18 éven aluliak szexuális nevelése rendkívül nagy óvatosságot igényel (…) végképp nem szabad ezeket a gyerekeket toborozni mindenfajta devianciára.

Ez egy vízválasztó, ez a törvény, egyelőre Magyarország azt mondta, semmilyen devianciának nem nyit teret és nem engedi meg, hogy az utánpótlást az iskolában toborozza magának

– közölte a Magyar Demokrata főszerkesztője.

Gajdics Ottó arra mutatott rá, hogy van még pár millió ember ebben az országban, akik egyetértenek a módosító indítványokkal.

Értünk miért nem tüntetnek, hogy el tudjanak fogadni bennünket? Ne rekesszen ki a saját hazánkban azért csak mert másképp gondolkodunk

– mutatott rá Gajdics Ottó. Az újságíró szerint tudomásul kell venni, mindenki úgy él, ahogy akar, de „el a kezekkel a gyerekeinktől”.

Nonszensznek nevezte, hogy egy kisebbség azért tüntet, mert állítólag a többség elnyomja és állítólag ki akarja rekeszteni, pedig pont fordítva, hiszen az nincs jól, ha az ő kisebbségi álláspontjuk eluralná a nyilvánosságot.

A zuglói önkormányzatot a náci időkre emlékezteti a törvénytervezet - Néző László közlése szerint és ki is tűzték a szivárványos zászlót a polgármesteri hivatal épületére.

A Mediaworks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője érthetetlennek nevezte az ellenzék viselkedését hiszen ez a konfliktus nem neki kedvez, hiszen a magyar társadalom többsége nem ért egyet a tiltakozó szervezetekkel.

Gyakorlatilag az ellenzék generálja, hogy beleáll a törvénytervezet elleni tiltakozásokba, ami csak a kormánynak jó, olyan egyetértési pont a társadalom többségével, amivel szemben megint ott áll egy kisebbség és velük a baloldal

– tette hozzá.

Teljes adás:

További téma: 

Térdelünk, vagy nem térdelünk?