2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Sajtóklub: Muszáj fegyelmezettnek lennünk

Hír TV

2020. augusztus 31., hétfő 21:50

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője és Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője voltak.

„Szeptember elsejétől Magyarország újfent – akárcsak tavasszal – lezárja a határait. Ezt nézvén a számokat, és nem csak nálunk, az emelkedő számokat, hanem a mienknél sokkal nagyobb esetszámot a környező országokban, nem csak a formál logika szerint tűnik indokolt és helyes lépésnek. És mivel indokolt és helyes lépés, ezért magától értetődő, hogy az ellenzék máris megkereste a maga szakértőit, akik el tudták mondani, hogy természetesen semmi szükség a határok lezárására.”

-          vezette fel az első témát Bayer Zsolt.

„A magyar gazdaság számára egy kisebbfajta háborús csapás volt ez a vírus, a többinek is egyéb iránt, de hogy ebből ne legyen egy atomcsapás, tehát, hogy ne legyen egy gazdasági katasztrófa, ahhoz nekünk az eddigieknél keményebben kell védekezni, ez teljesen nyilvánvaló.”

-          reagált Bencsik András.

„Ez a tét. Azért kell most fegyelmezettnek lenni, hogy a gyárak működhessenek. Nincs jó megoldás, ez nagyjából látható. Azzal, hogy lezárjuk a határokat a turizmus nagyon nehéz helyzetbe fog kerülni. Ha viszont nem zárjuk le a határokat, előbb-utóbb az egész ország kerül nagyon rossz helyzetbe és ha leállnak a gyárak, annak mindenki nagyon nagy árát fogja fizetni. Ugye az világos, hogy erkölcsileg elfogadhatatlan a vírus elengedése. (…) Ha nem lehet elengedni szabadjára a vírust, akkor muszáj megfogni, muszáj fegyelmezettnek lennünk.(…)”

-          tette hozzá Bencsik Gábor.

„Nyilván, ha nem zártuk volna le a határokat, akkor az lett volna a baja a 444-en a szakértőknek. Micsoda pofátlanság már, hogy pont mikor lezárjuk a határokat Orbán Viktor meg Szlovéniába utazik. Erről is cikkeznek. Egyébként a rendeletben benne van, hogy munka, diplomácia, egyéb okok miatt lehet külföldre utazni. Tehát Orbán Viktor törvényesen és jogszerűen utazik külföldre. (…)”

-         mondta Néző László.

Hír TV