2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Sajtóklub

Sajtóklub: Muszáj fegyelmezettnek lennünk

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője és Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője voltak.

  • Sajtóklub: Muszáj fegyelmezettnek lennünk

„Szeptember elsejétől Magyarország újfent – akárcsak tavasszal – lezárja a határait. Ezt nézvén a számokat, és nem csak nálunk, az emelkedő számokat, hanem a mienknél sokkal nagyobb esetszámot a környező országokban, nem csak a formál logika szerint tűnik indokolt és helyes lépésnek. És mivel indokolt és helyes lépés, ezért magától értetődő, hogy az ellenzék máris megkereste a maga szakértőit, akik el tudták mondani, hogy természetesen semmi szükség a határok lezárására.”

-          vezette fel az első témát Bayer Zsolt.

„A magyar gazdaság számára egy kisebbfajta háborús csapás volt ez a vírus, a többinek is egyéb iránt, de hogy ebből ne legyen egy atomcsapás, tehát, hogy ne legyen egy gazdasági katasztrófa, ahhoz nekünk az eddigieknél keményebben kell védekezni, ez teljesen nyilvánvaló.”

-          reagált Bencsik András.

„Ez a tét. Azért kell most fegyelmezettnek lenni, hogy a gyárak működhessenek. Nincs jó megoldás, ez nagyjából látható. Azzal, hogy lezárjuk a határokat a turizmus nagyon nehéz helyzetbe fog kerülni. Ha viszont nem zárjuk le a határokat, előbb-utóbb az egész ország kerül nagyon rossz helyzetbe és ha leállnak a gyárak, annak mindenki nagyon nagy árát fogja fizetni. Ugye az világos, hogy erkölcsileg elfogadhatatlan a vírus elengedése. (…) Ha nem lehet elengedni szabadjára a vírust, akkor muszáj megfogni, muszáj fegyelmezettnek lennünk.(…)”

-          tette hozzá Bencsik Gábor.

„Nyilván, ha nem zártuk volna le a határokat, akkor az lett volna a baja a 444-en a szakértőknek. Micsoda pofátlanság már, hogy pont mikor lezárjuk a határokat Orbán Viktor meg Szlovéniába utazik. Erről is cikkeznek. Egyébként a rendeletben benne van, hogy munka, diplomácia, egyéb okok miatt lehet külföldre utazni. Tehát Orbán Viktor törvényesen és jogszerűen utazik külföldre. (…)”

-         mondta Néző László.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!