2021. március 7.,
vasárnap, Tamás napja

Kocsis Máté: Micsoda hazugság ez már megint maguktól? Te jó ég!

2020. december 7., hétfő 18:21

Kocsis Máté az ellenzék közös sajtótájékoztatójára reagált, ahol Szabó Tímeáék felszólították a kormányfőt, vonja vissza a vétót.

„Szabó Tímea, Jakab Péter, Varju László, Tóth Bertalan! Micsoda hazugság ez már megint maguktól? Te jó ég!” – kezdte bejegyzését Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

A ma reggeli EU konzultációs testület ülésén jelen voltam a parlament delegációs termében, amit utána a baloldali képviselők mondtak az ott elhangzottakról, vegytiszta hazugság. Tették ezt úgy, hogy erről a fórumról nem lehet tájékoztatást adni, mert zárt ülésnek minősül – rögzítette Kocsis Máté.

A továbbiakat szó szerint idézzük:

„De ha már szabályt szegtek és hazudtak, álljon itt néhány tény válaszul, a teljesség igény nélkül:

  • A »nagyon harcos« Jakab Péter a közel kétórás értekezleten egyszer sem szólalt fel, egyet sem kérdezett a miniszterelnöktől. Amit kint elmond, bent nem merte.
  • Varju egyetlen rövid kérdését a miniszterelnök megválaszolta, tovább nem kérdezett, mert a válasz egyértelmű és érthető volt. (Talán még számára is.)
  • A legízléstelenebb hazudozó Szabó Tímea, aki olyan állítást tulajdonított a miniszterelnöknek, amit ő nem mondott. Sőt egy fontos ténykérdésben a miniszterelnök egyet is értett Szabó Tímeával, amit a nyilvánosságnak másképp mesélt el a – kamuvideós Korózs Lajos hazugságait is lelkesen terjesztő – képviselőnő. De Szabó hazudott az EU-s hitelfelvétel kérdésében is, amivel a kormány sem ért egyet, és hazudott “a családonként egymillió forintot vesznek el” állításával is. Ezt Szabó bent nem is mondta, mert ő is tudja, hogy nem igaz. Más releváns, elhangzott tényeket viszont elhallgatott a sajtótájékoztatón.
  • Tóth Bertalan halovány felszólalása sem arról szólt, amiről szegény később beszélt. De őt megértjük, neki jobban fő a feje Gyurcsány miatt, mint Orbán Viktor miatt.

Kedves elvtársak! Ki is hazudik pontosan? Nem akarnak maguk mást, csak szolgalelkűen teljesíteni a brüsszeli kéréseket, kiszolgálni az ottani migránspolitikát. Ez a hazaárulás”

– írta Kocsis Máté.

 

Magyar Demokrata